Blueberry Collagen Baked Oats

Oavsett om du gillar att göra så lite som möjligt i köket på morgonen eller vill ha ett gott och nyttigt mellanmål tillgängligt när som helst så har vi det perfekta receptet för dig! Blueberry Collagen Baked Oats är också perfekt för dig som är fan av "food prep", då den enkelt kan förvaras i kylen. Förbered din frukost i förväg, spara tid och se till att börja varje dag med en näringsrik och läcker goding.

Du kommer att behöva

5 dl havregryn
3 dl mandelmjölk
1,5 dl vatten
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kanel
1 nypa salt
4 dl blåbär (frysta eller färska)
8 s Collagen Clean Protein, Collagen C+ eller Collagen Gold

Handlingsplan

Havregryn, vaniljpulver, kanel och en nypa salt blandas ihop i en stor skål.
Tillsätt mandelmjölk, vatten och lönnsirap i blandningen och rör om väl tills allt är jämnt fördelat. Blanda sedan i kollagenpulvret och rör om tills det löst sig i blandningen.

Häll 3/4 av blandningen i en ugnssäker form. Häll sedan försiktigt hälften av blåbären ovanpå. Om du använder frysta blåbär behöver du inte tina dem först. Häll resten av smeten över blåbären igen, och sedan resten av blåbären ovanpå. Täck formen och ställ in den i kylen. Om du gör detta på morgonen går det att baka hela dagen.

När du är redo att baka din havregryn, sätt ugnen på 160 graders fläkt. Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter. Servera den bakade havren med extra blåbär på toppen och njut av denna hälsosamma och goda goding till frukost, som mellanmål eller när du är sugen på något gott!