Handlingsplan
Havregryn, vaniljpulver, kanel och en nypa salt blandas ihop i en stor skål.
Tillsätt mandelmjölk, vatten och lönnsirap i blandningen och rör om väl tills allt är jämnt fördelat. Blanda sedan i kollagenpulvret och rör om tills det löst sig i blandningen.
Häll 3/4 av blandningen i en ugnssäker form. Häll sedan försiktigt hälften av blåbären ovanpå. Om du använder frysta blåbär behöver du inte tina dem först. Häll resten av smeten över blåbären igen, och sedan resten av blåbären ovanpå. Täck formen och ställ in den i kylen. Om du gör detta på morgonen går det att baka hela dagen.
När du är redo att baka din havregryn, sätt ugnen på 160 graders fläkt. Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter. Servera den bakade havren med extra blåbär på toppen och njut av denna hälsosamma och goda goding till frukost, som mellanmål eller när du är sugen på något gott!