En läcker godbit för unga och gamla

Chokladgranbollar med coco pops

Dessa härliga chokladkottar skapar en perfekt balans mellan ett hälsosamt mellanmål och en liten godbit, nämligen coco pops. Basen är dadlar, kakao, nötter och marint kollagen. Bollarna formas till de sötaste kottar med tillsats av kokospops. Och gissa vad? De är inte bara goda och smakrika, utan också ett roligt recept och en rolig efterrätt för barnen.

Du kommer att behöva

Ca 14 stora dadlar
70 gram valnötter
2-4 msk Collagen Gold
2 msk osötat kakaopulver
2 msk kokosolja eller annan olja. Eventuellt smält smör om du inte har olja
Coco pops
Icing för dekoration

Handlingsplan

Mixa dadlar, valnötter, kakao, kollagenpulver och olja i en matberedare eller en robust mixer. Mixa tills du får en klibbig konsistens. Överför blandningen till en djup skål, ställ den i kylen i cirka 10 minuter för att göra den lättare att arbeta med.

Låt nu det roliga börja! Forma smeten till bollar med händerna. En glassskopa eller en matsked gör underverk för detta. Lägg de formade bollarna på bakplåtspapper eller en ren plåt – du får ca 6 små bollar eller lite färre om du väljer större. Kom ihåg att dessa är fulla av smak, så gå gärna med de mindre bollarna.

När dina bollar är klara, lägg dina coco pops i en skål och börja skapa magin - Forma bollarna till kottar, börja uppifrån och arbeta dig nedåt. Förvara dem i kylen och njut inom en vecka – men med sin oemotståndliga sötma borde det inte vara en utmaning att äta dem snabbt, särskilt inte med de små i närheten!