Med smak af jul

Christmassy overnight oats

Gillar du smaken av jul men vill njuta av den på ett hälsosamt och näringsrikt sätt? Då kan denna overnight oat vara den perfekta starten på dagen under december månad. Det osar julstämning och skämmer bort dig med lite extra godis – en topping av pepparkakor.

Du kommer att behöva

2 dl havre
2 msk chiafrön
2 skopor med Collagen Beauty Remedy
1 tesked kanel
1/4 tsk kryddnejlika
1/4 tsk ingefära krydda
2 msk grekisk yoghurt eller skyr
4 dl mandel- eller havremjölk
Pepparkakor till topping

Handlingsplan

Kylskåpsgröt med chiafrön görs kvällen innan den ska ätas eller några timmar innan. Detta säkerställer att chiafröna absorberar vätskan, vilket resulterar i en härlig blandning av uppmjukade frön och perfekt mör havre.

Börja med att blanda de torra ingredienserna: havre, kryddor och Collagen Beauty Remedy. Blanda dem noggrant. Tillsätt yoghurt och mjölk, rör om allt väl. Se till att det inte finns några klumpar och inga torra ingredienser kvar i botten av burken. Täck över den och låt den vila i kylen över natten eller i minst 3-4 timmar.

När du är redo att njuta av kylgröten kan du förhöja upplevelsen genom att toppa den med yoghurt och strö över pepparkakor. Vi lovar att den festliga stämningen kommer smyga sig på dig med varje läcker tugga.