Easy-to-make glutenfria rullar med protein

Dessa proteinrika och glutenfria rullar är en läcker go-to på hektiska vardagar. De är superenkla att göra, kan frysas och de innehåller din dagliga scoop collagen i varje rulle! Prova dem med äppelsylt och kanel om du behöver något gott!

Du kommer att behöva

6 dl havregryn
400 g keso
6 ägg
6 skopor Clean Protein eller Collagen Gold
1 tsk. bakpulver
1 tsk. salt

Handlingsplan

Sätt på ugnen på 180 grader varmluft.
Häll alla ingredienser i en skål, inklusive kollagenpulvret. Använd sedan en stavmixer tills du har en smidig deg. Låt degen vila i 5-10 minuter medan du förbereder en plåt med bakplåtspapper.
En bulle motsvarar en stor matsked deg på bakplåten. Använd gärna två skedar doppad i vatten för att göra portioner. Vi fick 6 stora bullar av det här receptet men man kan lätt göra mindre och då ska man kunna få runt 10 som är lite mindre.

Grädda dem i mitten av ugnen i ca. 20-25 minuter tills de är gyllene.

Låt dem svalna helt innan du skär dem. Kan ätas direkt och förvaras i en förseglad påse i kylen. Prova dem färska från ugnen med äppelsylt och kanel för en extra njutning! De kan också lätt frysas.