Silkeslen favorit

Mörk choklad collagen paj

Den här silkeslena, mörka chokladtårtan kommer att bli din nya favorit! Med en lätt och spröd botten samt en krämig chokladtopping som smälter i munnen, är den oemotståndlig. Gjord på utsökta ingredienser som mandelmjöl, kokosmjölk, mörk choklad och en generös mängd kollagen, är den både lyxig och näringsrik. Bäst av allt – den tar bara 20-30 minuter att göra, och ännu kortare tid att njuta av.

Du kommer att behöva

Skorpa:
2 msk Collagen Gold
2 dl fint eller superfin mandelmjöl
0,5 dl osötat kakaopulver
ca 0,7 dl kokosolja eller smält smör
2 msk brunt socker
1 nypa himalayasalt

Fyllning:
2 msk Collagen Gold
4 dl fet kokosmjölk (notera: reducerad/lätt kokosmjölk fungerar inte i detta recept)
50 gram mörk choklad, grovhackad
1 msk lönnsirap
1 tsk vaniljextrakt (valfritt)
1 nypa himalayasalt

Handlingsplan

Skorpa:

Sätt ugnen på över- och undervärme på 175 grader.

Börja med att göra basen. Blanda alla torra ingredienser tillsammans, inklusive kollagenet. Blanda de torra ingredienserna väl innan du tillsätter kokosoljan eller smöret. Blanda samman till en smulig massa.

Använd en muffinsform. Smörj den noggrant eller lägg små bitar bakplåtspapper i botten. Det hjälper dig att få ut pajerna ur formen. Tillsätt blandningen i muffinsformarna. Det ska bara vara en botten, så cirka 1/2 cm per form är lagom. Tryck ner massan så den blir lite kompakt.

Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter. Du kan ta ut formen efter cirka 8 minuter, trycka ner blandningen lite och sedan sätta tillbaka den i ugnen i cirka 2 minuter till. Men detta är inte nödvändigt.

Fyllning:

Innan kokosmjölken värms upp är det viktigt att blanda kollagenet väl med mjölken. Tillsätt kokosmjölken och kollagenet i en mixer, mixa väl och häll sedan blandningen i en kastrull. Värm upp tills det är nära kokpunkten, men det ska inte koka. Ta nu kokosmjölk- och kollagenblandningen från värmen och tillsätt mörk choklad i små bitar och en skvätt lönnsirap. Tillsätt direkt i kastrullen med kokosmjölk och rör om ordentligt tills all choklad har smält.

Häll nu chokladfyllningen i muffinsformarna, över den bakade botten. När du har fyllt alla formar, låt pajerna stå i kylen en stund för att stelna. Du kan med fördel lägga dem i frysen och ta ut dem efter cirka 30 minuter. Då är de nästan redo att avnjutas, och du kommer att bli förvånad över hur goda de är!