Collagen no-bake morotskaka proteinbarer

Det är den perfekta tiden att njuta av nyskördade morötter, och vad passar bättre än med våra proteinrika barer som även tillfredsställer din sötsuget? Morötter med A-vitamin och vår pristagare Collagen Gold med C-vitamin och marint kollagen är en otroligt bra match nu på sensommaren. Vi bara älskar dessa söta proteinbars. En läcker, hälsosam goding för sensommar och höst.

Du kommer att behöva

Morotskakabotten:
5 dl havremjöl
1 dl kokosmjöl
6 scoops Collagen Gold
2 tsk vaniljsocker
1 matsked kanel
1 dl mandelsmör
1 dl lönnsirap
5-6 rivna morötter
ca 1 dl valfri mjölk

Glasyr:
250 gram naturlig färskost
300 gram vanilj kesam eller vaniljkräm
1 tsk vaniljessens

Handlingsplan

Börja med att blanda ihop de torra ingredienserna i en stor mixerskål. Värm mandelsmöret med lönnsirap i en liten kastrull tills det är varmt. Vispa ihop tills det blandas. Tillsätt den till den torra blandningen, tillsammans med de rivna morötterna och blanda väl tills en tjock, smulig smet återstår. Tillsätt mjölken långsamt tills smeten är tjock men slät. Lägg blandningen i en form på ca 30 x 20 täckt med bakplåtspapper och tryck ut i formen. Ställ i kylen i minst en timme för att stelna.

Vispa ihop frostingens ingredienser tills de blir tjocka och ställ i kylen medan du väntar på att morotskakbotten ska stå i frysen i en timme. Häll sedan glasyren över morotskakbotten och ställ tillbaka den i frysen i cirka två timmar innan du skär den i barer.

Förvara i frysen och njut när du har sötsuget. Låt stå i ca 10 minuter på köksbänken innan du njuter av den, då tinar frostingen lite.