Handlingsplan
Börja med att blanda ihop de torra ingredienserna i en stor mixerskål. Värm mandelsmöret med lönnsirap i en liten kastrull tills det är varmt. Vispa ihop tills det blandas. Tillsätt den till den torra blandningen, tillsammans med de rivna morötterna och blanda väl tills en tjock, smulig smet återstår. Tillsätt mjölken långsamt tills smeten är tjock men slät. Lägg blandningen i en form på ca 30 x 20 täckt med bakplåtspapper och tryck ut i formen. Ställ i kylen i minst en timme för att stelna.
Vispa ihop frostingens ingredienser tills de blir tjocka och ställ i kylen medan du väntar på att morotskakbotten ska stå i frysen i en timme. Häll sedan glasyren över morotskakbotten och ställ tillbaka den i frysen i cirka två timmar innan du skär den i barer.
Förvara i frysen och njut när du har sötsuget. Låt stå i ca 10 minuter på köksbänken innan du njuter av den, då tinar frostingen lite.