Läckert hälsosamt mellanmål

RAW CAKE MED VITAMIN D

Denna läckra tårta är gjord med vårt exklusiva Collagen Immune Plus, som innehåller marint collagen, vitamin D, vitamin C, echinacea och svarta vinbär. Har du lite tid i köket och skulle vilja unna dig ett gott mellanmål när sötsuget kickar in är denna tårta en helt fantastisk kombination av mörk choklad och färska jordgubbar. Den är både krämig och rik på samma gång, och de rena ingredienserna gör den till ett sant nöje att äta.

Du kommer att behöva

Basen:

2 dl valnötter
3 msk råkakaopulver eller kakaopulver
1 msk kokosmjöl
8 stora datum
Salt

Jordgubbar och Immune Plus fyllning:

2-3 matskedar cashewsmör
6 jordgubbar
2 msk smält kokosolja
3 dl kokosgrädde
1 msk citronsaft
0,5 dl lönnsirap
5 matskedar Immune Plus

Chokladtopping:

2 matskedar råkakaopulver
1 msk lönnsirap
4 matskedar helfet kokosgrädde
4 msk kokosolja
1 tsk vaniljextrakt

Handlingsplan

1. Förbered en 15-20 cm kakform genom att lägga bakplåtspapper i botten, eller använd en silikonform.

2. Lägg alla ingredienser till basen, förutom dadlarna, i en matberedare. Mixa tills du får små smulor. Tillsätt sedan dadlarna och fortsätt mixa tills blandningen börjar klumpa ihop sig. Tillsätt eventuellt mer dadlar för att få en kladdig massa. Tryck ut botten jämnt i kakformen med bakplåtspapper, men undvik att trycka för hårt. Basen ska fastna men inte vara för kompakt. Avsätta.

3. Till jordgubbs- och Immune Plus-fyllningen: Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull. När smält, ta bort från värmen och kyl.

4. Blanda under tiden cashewsmör, jordgubbar, kokosgrädde, citronsaft, lönnsirap och 5 matskedar Immune Plus i en mixer tills den är slät. Med mixern igång, häll gradvis den smälta kokosoljan i blandningen och fortsätt mixa i 1 minut. Häll sedan blandningen över botten av kakformen och ställ in den i frysen i 1 timme.

Efter 1 timme:

5. Till chokladtoppingen: Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull. Tillsätt sedan råkakaopulver, lönnsirap, kokosgrädde och vanilj. Vispa ihop tills det är slätt. Häll blandningen över kakan och ställ tillbaka den i frysen. För att förhindra att chokladtoppen blir frost, ta ut kakan efter ca. 1-2 timmar. Den kan avnjutas så fort toppingen stelnat.

Kakan kan förvaras svalt eller i frysen. I en lufttät behållare i kylen håller den upp till 5 dagar, medan den i frysen kan hålla i flera månader. Undvik att lämna kakan utanför kylen utan att äta den, då den blir mjuk ganska snabbt. Men det borde inte vara några problem att äta den så fort den tagits ut ur kylen.