SWEET POTATO & CHOCOLATE OAT COOKIES

På hösten älskar vi att göra recept som tillfredsställer sötsuget, är rika på protein och passar till vardags. Dessa havrekex är gjorda av säsongsbetonad sötpotatis, som ger den perfekta sötman. Vi kan inte lova att du kommer att kunna motstå frestelsen!

Du kommer att behöva

6 dl havre
1 medelstor sötpotatis (måste ge ca 2,5 dl sötpotatispuré)
3 matskedar akaciahonung
1 tesked kanel
5 skopor med Collagen Gold, Collagen C+, Clean Protein eller Pure Marine Collagen
Mörk choklad – mät mängden med ditt hjärta

Handlingsplan

Grädda hela sötpotatisen i ugnen tills den är helt mjuk. Sätt ugnen på 200 grader och slå in den i folie. Kolla längs vägen om den är mjuk hela vägen igenom. När den är klar kan du skala sötpotatisen och mosa innehållet till en puré. Du behöver ca 2,5 dl mos till kexen.

Blanda havre och kanel och rör om. Tillsätt sötpotatispuré och honung och rör om väl. Sedan tar du ner kollagenpulvret i blandningen och rör om ordentligt tills allt är väl blandat. Lägg till sist på chokladbitar – mät med hjärtat hur mycket du vill ha.

Använd händerna för att forma kakorna. Använd en matsked för att ösa upp en matsked av blandningen. Forma med händerna till ett platt, ca 1 cm tjockt kex. Lägg på bakplåtspapper.

Grädda i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter, tills de är lätt gyllene. Kyl på galler och njut!