Den stora boven när det kommer till rynkor

Den store synder til rynker - Vild Nord

En av de största orsakerna till rynkor är överexponering för UV-ljus.

Solens livgivande strålar är varma och sköna, men de är också påfrestande för vår hud. 

UV-ljuset är faktiskt så starkt att det bryter ner vårt älskade collagen vi har i huden. Vi tycker inte det är så bra eftersom collagen i vår hud är något man ska vara rädd om.

Det är collagen som ser till att huden håller huden smidig, slät och elastisk. Dessutom är det också den som håller rynkor och fina linjer borta. 

Den stora boven när det kommer till rynkor

Fakta om UVA och UVB 

Solljus består av UVA- och UVB-strålar. Vet du skillnaden?

- UV A - ÅLDRANDE 
- UV B - BRÄNNANDE 

Oavsett om du är inne eller ute, om det är sommar eller vinter, så länge du kan se dagsljuset genom fönstret finns det UV-strålar närvarande. Det är därför viktigt att skydda sig under hela året. Även när det är molnigt ute ...

Och hur är det med blått ljus?

Blått ljus eller HEV (High energy visible light) kommer främst från solen och är en del av det ljus vi kan se, men det kommer också från datorer, iPads och smartphones.

HEV spelar bland annat en viktig roll när det kommer till att reglera vår sömnrytm och vårt humör, och eftersom våra kroppar har svårt att blockera blått ljud rekommenderas det att vi begränsar vår skärmtid före läggdags. 

Blått ljus är starkt och tros kunna tränga djupt in i huden där det, precis som UV-ljus, kan bryta ner collagenet och sätta igång hudens åldringsprocess. Det ska vi försöka undvika.

Vad kan du göra själv?

Du kan använda ett bra solskydd och dagligen ta ett collagentillskott för att hjälpa huden året runt. Om du också vill ha en naturligt vacker lyster rekommenderar vi vår GLOW Your Balance Collagen, som du kan läsa mer om . 

Tillför glow till din hud

Om du vill bekämpa de blå strålarna har vi två enkla tips – dämpa ljuset på skärmen och ta pauser från skärmen under dagen. 

Läs också ”Vad är collagen”.

Läs nästa

Hvad er Collagen? - Vild Nord
Hvorfor Vild Nord Probiotics? - Vild Nord