En aktiv livsstil för din skönhet

En aktiv livsstil for din skønhed - Vild Nord

Collagen som en del av en aktiv livsstil

Träning är bra för kroppen och vår hälsa. Det har du säkert hört flera gånger. Idag, mer än någonsin, är vi medvetna om att en aktiv och hälsosam livsstil ökar vårt välbefinnande, vår hälsa och faktiskt också vår skönhet. Men hur kan du göra collagenpulver från Vild Nord till en del av din aktiva livsstil?


Vi äter nyttigt och varierat, tränar och tänker på oss själva hela tiden. För många är skönhetsvård också en viktig del av vardagen. Det är här vi tar hand om vår inre och yttre skönhet, på ett sätt som vanlig kost och träning inte alltid kan uppfylla.


Som en del av din skönhetsvård är collagenpuder från Vild Nord ett säkert val för dig som vill ha ett läckert, effektivt och närande collagentillskott.

"Skönhetsvård är en viktig del av vardagen."


Collagen Clean Protein


Hälsosam mat och collagen

Fräsch, smakrik och färgstark mat – det finns mycket att välja på när man ska sätta ihop dagens rätter. Hur du äter sätter sina spår på din kropp, både inuti och utanför. Vår kropp och hud behöver vitaminer, mineraler, proteiner, fetter och andra näringsämnen för att fungera och hålla sig frisk hela livet. 

Med ett collagentillskott varje dag kan du komplettera din kost och ge din hud de bästa förutsättningarna att hålla sig fast och elastisk. Vild Nord collagen är av högsta kvalitet och tillverkat av hållbart vildfångad nordatlantisk torsk.

Oavsett vilken av våra collagenprodukter du väljer kan pulvret enkelt lösas i vatten. Naturligtvis kan du även blanda den i din favoritsmoothie, juice eller din shake före eller efter träningen – bara din fantasi sätter gränserna. 

Det borde inte vara svårt att få ditt dagliga collagen. Därför har vi gjort några läckra recept på drinkar där collagen är en ingrediens. Prova till exempel rosa pannkakor med Collagen Immune Remedy eller en söt banan- och vaniljshake.


Proteinet collagen

 
Från aminosyror til protein

Aminosyror är grunden för proteiner och därför även för det underbara proteinet, collagen. Alla proteiner är uppbyggda av aminosyror, och kroppen behöver dem alla. Det finns 20 aminosyror, varav 9 är så kallade "essentiella". Det betyder att de måste tillföras genom mat eller näringstillskott eftersom kroppen inte kan bilda dem själv. De andra 11, de icke-essentiella aminosyrorna, kan kroppen själv producera. 

Det speciella med collagenet från Vild Nord är att det innehåller alla 20 aminosyrorna. Collagenet har alltså en komplett aminosyraprofil. Detta är bara ytterligare ett bra skäl till att Vild Nord collagen ska vara en del av din dagliga kost – för hela din kropps skull.


Collagen Clean Protein - Vild Nord


Collagen Clean Protein för din aktiva vardag

Collagen Clean Protein är perfekt för dig som tränar eller idrottar, då det innehåller hela 95% protein. Protein hjälper till att bibehålla och bygga muskelmassa och bidrar till att bibehålla normala skelett. Dessutom har pulvret en låg fetthalt så du behöver inte tänka på att få i dig för mycket av detta.
 
Men varför collagenproteinpulver? Vårt collagen är utvunnet från skinnet på vildfångad nordatlantisk torsk. Huden från fisken hydrolyseras så att de individuella collagenpeptiderna uppnår en låg molekylvikt på endast 3 kDa. De små och lätta peptiderna säkerställer ett bättre upptag i kroppen än peptider med högre molekylvikt.

"Din inre och yttre skönhet hänger ihop - mer än du tror." 

En aktiv hverdag

En aktiv livsstil påverkar din skönhet

Vår inre och yttre skönhet hänger ihop - kanske mer än du kanske tror. De två aspekterna summerar till vår totala skönhet, som fungerar i ömsesidig harmoni och påverkar varandra.

Den inre skönheten är dig som person och din personlighet, och handlar om att ha positiva karaktärsdrag som empati, ärlighet och självacceptans. Kort sagt handlar det om att ha en hälsosam inre balans och lugn. Din inre skönhet kan lätt bestå av fler, och den kan därför upplevas helt olika från person till person.

Yttre skönhet är ditt utseende, dvs. allt som kan ses på ytan. Det är din hud, ditt hår, ditt leende och glimten i ögat.

Men hur påverkar insidan utsidan?


  • Självförtroende och utstrålning

    När du är nöjd med dig själv och har en positiv självbild utstrålar du detta självförtroende. Den inre självuppfattningen visar sig i hur du går, pratar, ler och ser. Samma sak händer även om du däremot har en negativ självbild.

  • Hälsa och välbefinnande

    Din inre skönhet påverkas inte bara av tankar och balans. En hälsosam livsstil bestående av träning, hälsosam kost och egenvård är minst lika viktigt. Din livsstil har en direkt inverkan på din yttre skönhet, så varför inte göra vad du kan för att ge din kropp optimala förutsättningar att hålla sig vacker? Gå eller spring, eller cykla till och från jobbet och få frisk luft och upp pulsen. Det är bra för hela din cirkulation och din skönhetskänsla.

Motion i hverdagen

  • Stress och obalans

    Yttre influenser som du inte alltid har kontroll över kan också påverka din inre och yttre skönhet. Om du är stressad över arbete, familjeliv eller något annat kan det påverka dig relativt snabbt och visa sig genom håravfall, blek hy och i vissa fall tidigt åldrande.


    Försök att hålla balansen – lyssna på din kropp och unna dig lite extra när du har tid.


Gör Vild Nord till en del av din aktiva livsstil

Tar du redan collaget dagligen och har du en klar favorit från Vild Nord? Så fortsätt äntligen med det. Om du är ny i collagenvärlden kan du se alla våra collagenprodukter och välja den som passar dig och dina behov bäst. Vill du bara ha rent collagenpulver med högt proteininnehåll bör du välja Collagen Clean Protein. Vill du förutom collaget även ha en produkt som innehåller till exempel vitamin C kan du prova vår storsäljare Collagen Gold.

Vild Nord i en aktiv hverdag

Läs nästa

Upcycling af fiskeskind - Vild Nord
Mette Helena om alder, skønhed og collagen - Vild Nord