Varför Vild Nord nordiskt marint collagen?

Hvorfor Vild Nord nordisk marine collagen? - Vild Nord

Varför välja marint collagen från Vild Nord?

Vem vill inte veta vad de äter egentligen är, hur det produceras och om det är säkert att konsumera. Allt detta är något du inte behöver oroa dig för när du väljer ditt marina collagenkosttillskott från Vild Nord.

Vi kompromissar aldrig med kvaliteten på vårt marina collagen. Den arktiska torsken, som vårt collagen kommer från, lever i det kalla och kristallklara vattnet utanför Nordnorge, vilket säkerställer exceptionell renhet och friskhet.


5 skäl att välja Vild Nord

  1. Upplev effekt efter 8-12 veckor
  2. Collagen bidrar till smidig och elastisk hud
  3. MSC-certifierat marint collagen från vildfångad torsk
  4. En produkt för alla behov
  5. Tredjepartstestad för tungmetaller och PFAS


Collagen i kroppen gennem livet


Effekt & kliniskt dokumenterad effekt av collagen

Collagen är ett protein som finns naturligt i vår kropp. Du hittar det bland annat i brosk, senor, muskler, skelett och hud. Med åldern minskar kroppens produktion och nivå av kollagen, vilket resulterar i linjer och rynkor i huden. De flesta av oss märker detta först i den tunna huden i ansiktet.

Collagen bidrar till att bibehålla hudens elasticitet och fasthet, och kan därmed minska fina linjer och rynkor.

Ett kliniskt-dermatologiskt appliceringstest som pågick under åtta veckor har visat att hudens fuktighet ökar med i genomsnitt upp till 34,8 %. För att uppnå bästa effekt, även efter de åtta veckorna, rekommenderar vi att du fortsätter att konsumera ditt collagenpulver.

Ingredienser i Vild Nord produkter


Vitaminer, mineraler og hyaluronsyra

I alla varianter, förutom Pure Marine Collagen, har vi tillsatt extra härliga ingredienser som var och en har en unik effekt på kroppen. Detta gäller både vår Hydro Lab- och EXO Lab-serie. I Hydro-varianterna fungerar naturligt pulver av bär och tång som en källa till vitaminer och mineraler, medan EXO-produkterna är berikade med noggrant utvalda vitaminer och mineraler.


En label der intet skjuler

En kort lista över ingredienser och en etikett full av kunskap

Vi döljer ingenting om innehållet i våra kollagenprodukter, och vi strävar efter att hålla ingredienslistan så kort och tydlig som möjligt. Vårt Hydro-sortiment är skapat med omsorg och innehåller inga syntetiska smaker, färger eller sötningsmedel. Detta betyder att du kan njuta av naturlig skönhet utan att kompromissa.

Vi tror på transparens och enkelhet. Därför hittar du all information du behöver på etiketterna på Hydro-produkterna. Du kan läsa om de fördelar varje enskild produkt bidrar med för din kropp och hud, samt hur du bäst använder och njuter av kollagenblandningen för att uppnå optimala resultat.

Vi vill göra det enkelt och tillfredsställande för dig att integrera våra produkter i din dagliga skönhetsrutin. Därför har vi också skapat en stor samling recept, som ständigt växer. Testa dig fram med ett eller flera av recepten och upptäck nya och smakrika sätt att få i dig ditt collagen.


Testet for din sikkerhed


Tredje part testad för din säkerhet

Det marina collagenet vi använder i våra produkter kommer från en FSC 22000-certifierad tillverkare. Detta innebär att hela produktionen av kollagenet – från råvara till distribution – är kontrollerad och följer gällande lagar inom livsmedelssäkerhet.

Vi använder även en tredje part för att testa vårt collagen. Här testas collagenet för tungmetaller och det välkända men oönskade ämnet PFAS. Anledningen till att vi väljer en tredje part är att det är en oberoende och opartisk organisation som inte har någon koppling till Vild Nord.

Ett tredjepartstest ger dig som konsument en objektiv och pålitlig bild av både kvaliteten och produktens säkerhet. I vårt blogginlägg Collagen testat för PFAS & tungmetaller, går vi mer in på vilka tungmetaller som testas för och mycket mer.


Fra vildtfanget torsk til premium collagenpulver

MSC-certifierat marint collagen från upcyclet fiskskinn

I hela Hydro Lab-serien (exklusive C+-kapslarna) får du MSC-certifierat marint collagen. Men om du inte redan vet vad det betyder, kommer vi att förklara kort och tydligt vad det är, eftersom collagen faktiskt inte bara är collagen.

MSC står för Marine Stewardship Council, en internationellt erkänd ideell organisation. Organisationens fokus är att främja hållbart fiske, så att fångsten av fisk sker på ett hållbart och ansvarsfullt sätt som värnar om havets miljö och resurser.

Därför, om du är typen som vill veta vad du äter, är MSC-certifierat collagen rätt val för dig.

Läs mer om MSC-certifieringen i blogginlägget Vårt collagen är nu MSC-certifierat..

MSC-certificeret marine collagen

Det fina och ljusa collagenpulvret som finns i alla våra Vild Nord-collagenprodukter produceras med hjälp av en hydrolyseringsprocess från upcyclet fiskskinn. Men vad betyder det egentligen?

Efter att torsken fångats filéas den och skinnet samlas upp. För att utvinna collagenet från fiskskinnet krävs en speciell process som kallas hydrolys. I denna process rengörs fiskskinnet noggrant för att ta bort orenheter. Huden mjukas sedan upp och utvalda enzymer tillsätts. Dessa enzymer bryter ner huden och dess proteiner till mindre peptider och aminosyror.

När hydrolyseringsprocessen är klar filtreras collagenet för att avlägsna olösliga partiklar, vilket resulterar i ett rent och klart pulver. Genom att återanvända fiskskinnet ser vi till att jordens resurser utnyttjas fullt ut. Ett kilo fiskskinn ger cirka 130 gram collagen.

Läs mer om hur och varför vi har valt att återanvända torskskinn till premium marint kollagen i vårt blogginlägg Upcycling av fiskskinn.


Forskellige Vild Nord collagenprodukter

Hydro Lab & EXO Lab

På Vild Nord tror vi på naturlig skönhet som saknar ålder. Vi är också medvetna om att alla våra vardagliga liv är olika, och att behovet och önskemålen om kosttillskott är individuella. Därför har vi utvecklat två serier av marint collagen: Hydro Lab och EXO Lab.

Vild Nord Collagen Hydro Lab

Vild Nord Hydro

Hydro Lab är en serie MSC-certifierat marint collagen för dig som vill förstärka din skönhet genom naturens rena kraft. Ingredienserna är Food State och därför så nära sin naturliga form som möjligt, vilket kan säkerställa ett bättre upptag av näringsämnena i din kropp.

Ingredienserna kommer i första hand från den nordiska naturen, till exempel vilda blåbär från Sverige, tång från Skottland och marint collagen från Nordatlanten. Vi använder även en av de bästa källorna till C-vitamin, nämligen acerolabäret från de varmare tropiska klimaten. Visste du att acerolabär innehåller så mycket som 1677 mg C-vitamin per 100 gram bär? Till jämförelse innehåller havtorn 131 mg per 100 gram bär.

Hydro Lab består av sex olika, vackra och effektiva varianter, allt från Pure Marine Collagen med enbart collagen, till Collagen Beauty Remedy med vitaminer, mineraler och hyaluronsyra. Det är även i Hydro-serien som du hittar våra populära C+ collagenkapslar som innehåller både collagenpulver och vitamin C.  Se alla Hydro-varianter här..


Vild Nord Collagen Exo Lab

Vild Nord EXO

EXO Lab erbjuder premium collagenprodukter, perfekta för dig med en hektisk vardag och för dig som strävar efter att vara den bästa versionen av dig själv hela livet. Produkterna utgör en perfekt balans mellan collagen, vitaminer och mineraler som alla bidrar till att vårda kroppen.

Med EXO Lab får du en stilfull metallbehållare för ditt collagenpulver, och när det tar slut kan du enkelt fylla på med våra EXO collagenpåsar. Du kan välja mellan två underbara varianter:  GLOW och CARE - se dem här och läs mer om deras egenskaper..


En nordisk forsyningskæde og produktion af collagen

Nordisk leverantörskedja

Den vilda nordiska naturen är en riktig skattkista, och det är här vi har hittat många av de råvaror som vi använder i våra kollagenprodukter. Våra engagerade leverantörer utgör den lilla och effektiva kedjan för de primära ingredienserna vi använder, från marint kollagen från Norge och vilda blåbär från Sverige till vildskördad tång från Skottland.
Alla ingredienser samlas i Norge där slutprodukterna blandas och förpackas.


Din skønhed - dit valg


Din skönhet – ditt val

Ta det första steget mot friskare och strålande hud genom att prova Vild Nord collagen redan idag. Våra produkter är noggrant skapade med fokus på kvalitet, och vi är övertygade om att du kommer att hitta något som passar dina behov perfekt.

I vår webbshop kan du utforska vårt breda utbud av collagenprodukter, designade för att främja din skönhet och ditt välbefinnande. Oavsett om du söker pulver till din dagliga smoothie eller kapslar för enkel konsumtion, har vi något som kommer att tilltala dig.

Vårt Vild Nord collagen är tillverkat av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet, vilket garanterar att du får det bästa för din kropp. Så varför vänta? Gör något bra för dig själv idag och utforska vår webbshop för att hitta din nya favorit från Vild Nord collagen.


Vild Nord marine collagen af premium kvalitet



Referenser:

https://frida.fooddata.dk/food/lists/parameters/47?#parameter47 

https://www.msc.org

https://www.dnv.dk/services/fssc-22000-fodevaresikkerhed-5161/

Läs nästa

GLOW - Your Balance Collagen - Vild Nord
Slow beauty med collagen - Vild Nord