Slow beauty med collagen

Slow beauty med collagen - Vild Nord

Vad är slow beauty?

Du har säkert stött på hudvårdsprodukter som lovar guld och gröna skogar när det kommer till hur snabbt du kan uppleva en effekt genom att använda produkten. Vissa produkter lovar nästan en förändring efter första gången du använder den på din hud.

I vissa situationer har detta resulterat i att om en hudvårdsprodukt inte fungerar direkt så tror man att den troligen inte har någon effekt och den läggs därför på hyllan igen. Vi förväntar oss nästan att hudvård fungerar lika snabbt som ett filter på Instagram, men hudvård fungerar inte så.

Det är verkligen inte så förvånande att många av oss vill att hudvård ska fungera här och nu. Utbudet är stort och priserna kan vara otroligt attraktiva, så det slutar ofta med att vi har fler produkter hemma än nödvändigt. Det gäller inte bara hudvårdsprodukter – kläd- och modebranschen har utvecklats på samma sätt. På sociala medier och internet i allmänhet bombarderas vi dagligen av annonser, erbjudanden och nyheter.

Men vad är slow beauty då?

Slow beauty handlar om att ta tid att ta hand om sig själv med omsorg och omtanke, och bygga en skönhetsrutin som fokuserar på långvarig vård snarare än snabba här och nu-lösningar.

Slow beauty

Slow beauty kan faktiskt beskrivas som ett holistiskt förhållningssätt till skönhet, där alla aspekter av livet ingår. Även om det handlar om din skönhet är det långt ifrån det enda som slow beauty handlar om. Med fokus på både hudvård och ditt allmänna välbefinnande, från sömn till vad du äter och dricker.

På många sätt är slow beauty en livsstil och inte "bara" hudvård. Det är något du väljer att göra för dig själv och din kropp under lång tid, kanske till och med hela livet.

En nyckelaspekt av slow beauty är att värdera och respektera kroppens naturliga behov och cykler. Därför är det viktigt att lyssna på kroppen, ge den vila, äta hälsosamt och välja de produkter som samverkar med dess naturliga processer. Minska din konsumtion och slöseri och välj istället få men bra produkter som passar dina behov och den livscykel du befinner dig i just nu.

I valet av mat, kosttillskott och andra produkter betonar det slow beauty sättet även etik och hållbarhet. Detta skapar en mer medveten och ansvarsfull konsumtionskultur, där skönhet inte bara handlar om utseende, utan också om de val vi gör genom livet.

I slutändan handlar slow beauty om att skapa en balans mellan inre och yttre skönhet, ta tid att ta hand om sig själv och välja produkter och rutiner som är i harmoni med din kropps behov. Det är ett holistiskt och hållbart förhållningssätt till skönhet som strävar efter att förbättra långsiktigt välbefinnande och hälsa.


Slow beauty i din hverdag

Fördelar med att tänka på slow beauty

Att välja en slow beauty inställning till din skönhet kommer att ge din hud och din kropp tid att få ut det mesta av de vårdprodukter du använder. Genom att välja naturliga och rena ingredienser kan du säkerställa att din hud vårdas på ett hälsosamt och skonsamt sätt. Dessutom kommer det ökade fokuset över tid att låta dig fördjupa dig i vad du verkligen behöver och hjälpa dig att förstå vilka produkter och rutiner som fungerar bäst för dig.

Genom att ta dig tid att skämma bort dig själv kan du minska stressen och öka känslan av välmående. Slow beauty handlar inte bara om yttre skönhet, utan också om inre balans och harmoni. Genom att leva i nuet och utföra dina vårdrutiner långsamt och med stor uppmärksamhet kan du skapa en meditativ upplevelse som främjar mental avslappning och känslomässigt lugn.

Slow beauty är också ett hållbart tillvägagångssätt som värdesätter kvalitet framför kvantitet. Genom att välja färre men mer effektiva produkter kan du minimera avfallet och stödja en mer miljövänlig livsstil. Detta tillvägagångssätt låter dig bygga en djupare koppling till de produkter du använder och förstå hur de påverkar din hud och ditt välbefinnande.


Collagen og slow beauty

Collagen & slow beauty

Marint kollagen är en perfekt del av långsam skönhet på grund av dess naturliga ursprung och hälsofördelar som främjar långsiktig skönhet och välbefinnande genom hela livet.

Marint collagen är ett protein som utvinns från fiskskinn, i vårt fall från den stora nordatlantiska torsken. Detta gör det till en naturlig ingrediens som stödjer kroppens egna processer. Processen kallas upcycling, där restprodukter används för att skapa en ny produkt av högre värde. Läs mer i blogginlägget ”Upcycling av fiskskinn”.

En av de största fördelarna med marint collagen är dess höga biotillgänglighet. Detta gör att kroppen lätt kan ta upp och använda den, vilket resulterar i optimala resultat. Marint collagen är känt för att förbättra hudens elasticitet, minska rynkor och fina linjer. Med regelbunden användning kan den hjälpa till att bygga upp och stärka hudens struktur, vilket leder till ökad naturlig skönhet över tid.

Denna långvariga vård och uppbyggnad av hudens hälsa är hjärtat av långsam skönhet. Istället för att jaga snabba lösningar som bara ger tillfälliga resultat, hjälper marint collagen till att stärka huden inifrån och ut. Det fungerar i harmoni med kroppens naturliga processer, vilket gör det till ett skonsamt och effektivt sätt att förbättra hudens utseende över tid.

Marint collagen från Vild Nord passar också bra ihop med slow beauty tack vare sin hållbara profil. Hydro-serien är tillverkad av MSC-certifierat collagen och en produktion där restprodukter utnyttjas fullt ut. Genom att ta tillvara biprodukter från fiskeindustrin bidrar marint collagen till en mer hållbar användning av naturens resurser.

Integreringen av marint collagen i en slow beauty är enkel och praktisk. Det kan tas som kosttillskott i form av pulver eller kapslar, vilket gör det lätt att införliva i det dagliga livet.

Sammantaget är marint collagen en idealisk ingrediens i slow beauty, eftersom det kombinerar naturlighet, hållbarhet och effektiva resultat. Genom att välja marint collagen från Vild Nord som en del av din skönhetsrutin kan du uppnå en friskare hud samtidigt som du stödjer en mer medveten livsstil.

Pro age og slow beauty

Slow beauty & pro-age

Har du läst vårt blogginlägg om pro-age? Om inte, nu har du en mycket bra anledning att göra det. Pro-age och slow beauty går ihop på ett unikt sätt, med hur varje inställning ser på skönhet och liv.

Pro-aging är ett positivt förhållningssätt till åldrande, där ålder och de förändringar den medför omfamnas så mycket som möjligt. Åldrande är en naturlig del av livet och med ett hälsosamt och aktivt förhållningssätt kan du stödja det med ett föråldrat förhållningssätt.

Läs vår intervju med Vild Nords grundare, Loa Gitz, här och lär dig ännu mer om vad pro-age är och hur Loa gör sin del för att leva efter denna syn på ålder och skönhet.

Under hela livet förändras våra behov av vitaminer och mineraler. Därför kan du med fördel ändra ditt val av Vild Nord-produkt allt eftersom. Kanske börjar du med att använda vårt Lemon Marine Collagen, men efter ett antal år är det till exempel Collagen Gold eller Collagen Beauty Remedy som möter dina krav bättre. Här kan det vara en bra idé att lyssna på din kropp och dina behov och välja en ny produkt.


Slow beauty og collagen i din hverdag

Gör slow beauty till en del av din dag

Nu vet du vad slow beauty är, vilka positiva och givande aspekter av tillvägagångssättet är och hur collagen kan vara en perfekt del av din slow beauty rutin. Men hur gör du ditt collagen och din slow beauty till en del av din vardag? Vi ska försöka hjälpa dig med det här, där vi ger dig några goda råd som alla kan följa:


Prioriter din tid

Prioritera din tid

Tänk på när du hinner ta ditt collagentillskott utan att det blir en stressfaktor i dina rutiner. Kanske passar dig bäst på morgonen, när många väljer att ta sina andra kosttillskott. Det viktigaste är att du väljer en tid då du har tid och inte behöver stressa.

Vælg naturlige produkter

Välj naturliga produkter

Leta efter collagen som är av högsta kvalitet, utan onödiga tillsatser och välj MSC-certifierat. På så sätt får du både en effektiv och hållbar produkt i ett.

Reducer antallet af produkter

Minska antalet produkter

Det är lätt att sluta använda många produkter för samma ändamål, både vårdprodukter och kosttillskott. Försök istället att dra ner på antalet produkter och håll dig till få men effektiva produkter. På så sätt kan du också ge dig själv tid att känna skillnaden i din kropp.

Kvalitet over kvantitet

Kvalitet över kvantitet

När du köper nya vårdprodukter, välj högkvalitativa snarare än en massa med otillräcklig effekt. Kanske är det lite dyrare, men det finns oftast en bra anledning till det, antingen när det gäller kvaliteten på ingredienserna eller speciella certifieringar.

Husk at være tålmodig

Ha tålamod

Rom byggdes inte på en dag, precis som att din hud inte kommer att förvandlas på timmar eller dagar. Slow beauty tar tid och ger inte omedelbara resultat. Det är en långsammare process, men med tålamod kan du njuta av de långsiktiga resultaten. Till exempel visar collagen från Vild Nord typiskt resultat efter 8-12 veckor.


Vild Nord Pure Marine Collagen

Köp Vild Nord marint kollagen och börja din slow beauty livsstil idag

Är idag dagen för att börja din collagen- och slow beauty resa? I vår webbshop kan du hitta en collagevariant som passar just dina behov. Om du föredrar rent collagenpulver utan andra ingredienser är Pure Marine Collagen helt perfekt. Vill du däremot ha en produkt med vitaminer eller mineraler kan du fritt välja mellan våra andra varianter. Kompositionerna är anpassade efter olika behov, så det finns säkert en variant som passar dig.

Har du fortfarande problem med att välja? Prova vår Collagen Compass, som snabbt och enkelt guidar dig till att välja den Vild Nord collagenprodukt som bäst passar dig och dina behov. Våra behov är olika och våra produkter likaså, men genom att svara på några frågor kommer du snabbt att rekommenderas den optimala produkten för dig. Du hittar Vild Nord Collagen Compass just här..

Läs nästa

Hvorfor Vild Nord nordisk marine collagen? - Vild Nord
Hvornår skal jeg tage mit collagen? - Vild Nord