Smaken av det nordiska havet

Smagen af det nordiske hav - Vild Nord

Collagen - en del av naturen

Du har säkert märkt att det nordiska havet ibland kan smakas när du skämmer bort dig själv med ditt Vild Nord collagentillskott. Det gäller våra tre smaker utan tillsatt smak – som Food State är de en del av naturen utan tillsatt smak och sötningsmedel.
 
Food State innebär att näringsämnena finns i matform och därför känns igen av kroppen, vilket säkerställer bättre upptag.
 
Även om ingen smak tillsätts betyder det inte att ingredienserna inte går att smaka. Det är här naturen kommer in i bilden – den vildfångade nordatlantiska torsken och den vildskördade tången är naturliga ingredienser, som kan variera i smak något då och då. Så när du blandar Vild Nord collagenpulver i vatten kommer du att kunna känna det nordiska havet. Smaken maskeras om du blandar pulvret i andra vätskor, t.ex. kaffe, juice och shakes.
 
Vi försöker hela tiden att utveckla och förbättra våra produkter, därför har vi nu valt att lägga till en liten silikapåse till tre av våra produkter:
 
  • Collagen Gold
    Vår skönhetsbästsäljare som förutom Collagen även innehåller vildskördad tång och acerolabär.

  • Collagen C+
    Vill du collagen och extra stöd för din kropps naturliga collagenbildning?

  • Collagen Clean Protein
    Ett proteinrikt collagentillskott- perfekt för dig med en aktiv livsstil.

Kiseldioxidpåse Collagen Gold, Collagen Clean Protein och Collagen C+


En mildare smak med kisel


När vi väljer att tillsätta en liten kiselpåse till tre produkter är det för att säkerställa att den nordatlantiska kollagenet har så lite smak som möjligt - naturligtvis utan att kompromissa med vår höga kvalitet. Påsen innehåller en blandning av kisel och aktivt kol och har tillsammans ett brett utbud av fördelar.

Förutom att minska den naturliga smaken av nordatlantiskt kollagen har kiselpåsen också andra fördelar som gynnar dig. Kiselpåsen kan nämligen:
  • Förbättra smakupplevelsen av Collagen Gold, Collagen C+ och Collagen Clean Protein
  • Absorbera fukt och därmed förbättra produkthållbarheten
  • Minska doften och smaken av havet
  • Fungera som ett klumpförebyggande medel


Kiseldioxid för en förbättrad smakupplevelse


Men varför använda kisel och vad är det?


Kisel är en naturlig substans som du förmodligen redan känner till - kanske under något av dess andra namn, såsom silicium, kisel och kvarts. Jordens skorpa består av 27% kisel och det används i en mängd olika produkter. Det inkluderar allt från hudvårdsprodukter till kosttillskott, men också i fuktabsorberande påsar, som i våra kollagenprodukter.

Silicapåsen vi använder i våra produkter är säker att använda, livsmedelsgodkänd och efter användning kan den sorteras som vanligt avfall. Påsen är tillverkad av LDPE, som också används för att belägga mjölkförpackningar på insidan. Den är dammtät och har en barriär som säkerställer att innehållet i påsen inte kommer i kontakt med eller blandas med kollagenpulvret.

Det är inte bara naturligt kisel vi använder i påsen. Aktivt kol är också en viktig komponent, särskilt när det gäller att minska lukt och smak. Det speciella med aktivt kol är att det har miljontals små mikroporer, eller med andra ord, håligheter, som snabbt och effektivt absorberar olika ämnen. Aktivt kol är också Food State, det vill säga i samma form som det finns i naturen, och det är godkänt för livsmedel på samma sätt som kisel. 


3 tips


En förbättrad upplevelse

Njut av din Vild Nord collagen på ditt sätt, precis som du alltid har gjort. Du kan låta kiselpåsen ligga kvar i burken tills den är tom, eller ta bort den direkt när du öppnar din produkt.

Oavsett vilken av de tre produkterna som är din favorit är vi övertygade om att du kommer att uppskatta vår framtida användning av kisel. Upplevelsen för din kropp kommer att vara densamma, men din smaksinne och luktsinne kommer att få en ny och förbättrad upplevelse varje gång du äter Vild Nord collagen.

 

Läs nästa

Collagenpulver og plastikkirugi – modsætning eller ej? - Vild Nord
Plastik - en værdifuld ressource - Vild Nord