Vad betyder ingredienserna?

Hvad betyder ingredienserne? - Vild Nord

Med fokus på din kropp

Som den person du är kanske du bryr dig mer om vad du äter och vad det innehåller än du gjorde tidigare. Mängden ingredienser och tillsatser i mat- och vårdprodukter gör oss mer skeptiska när vi väljer en ny produkt att ta med oss ​​hem.

I nyheter, tidningar och inlägg i sociala medier får vi höra om fynd av skadliga ämnen, t.ex. tungmetaller och PFAS. Du har säkert också tänkt på dessa två ämnen när du köpte en kollagenprodukt.


Testpartstester


När du väljer en collagenprodukt från Vild Nord kan du vara säker på att produkten är fri från PFAS. Vi lyder under europeisk livsmedelslagstiftning och därmed även gränsvärdena för tungmetallerna kadmium, kvicksilver och bly i fiskprodukter och därmed collagen.


Collagenet analyseras av en tredje part, så vi är helt säkra på att produkten vi använder inte överskrider gränsvärdena.


Rena collagen

Du vill säkert veta vad maten du äter faktiskt innehåller. Det är därför som ingredienslistan finns på alla livsmedel, men ibland är listan så lång att du sitter kvar med lika mycket information som när du började läsa listan – men så är det inte och ska inte vara fallet med våra produkter.


Vet vad du får, med Vild Nord collagen

När du funderar på en collagenprodukt finns det flera saker du bör leta efter. Här är fem viktiga faktorer:

  • Källa och typ av collagen
    Det finns olika typer av collagen, som collagen från fisk, nötkött eller fläsk. Det är viktigt att veta vilken typ av collagen som används i produkten.
    


  • Collagenkoncentration
    Undersöka produktens collagenkoncentration

  • Kvalitet och renhet
    Välj en collagenprodukt som är av hög kvalitet och som genomgår rigorösa tester för att säkerställa att den är fri från föroreningar eller föroreningar (t.ex. tungmetaller och PFAS).

  • Tillsatta ingredienser och formel
    Kontrollera produktetiketten och ingredienslistan för tillsatta ingredienser. Vissa collagenprodukter kan innehålla ytterligare näringsämnen eller hjälpämnen som kan stödja collagenets effekt eller ge ytterligare fördelar. Var uppmärksam på eventuellt tillsatt socker, konstgjorda färger eller fyllmedel som du kanske vill undvika.

  • Recensioner och rykte
    Läs recensioner och undersök ryktet, t.ex. i form av utmärkelser, för collagenprodukten du funderar på att köpa.

 
Genom att ta hänsyn till allt detta kan du ta ett säkert beslut när du väljer en collagenprodukt som bäst passar dina behov.


Rena collagen från Vild Nord

På Vild Nord vill vi se till att ingredienslistan är så tydlig och transparent som möjligt. Vi väljer noggrant ut de naturliga källorna till ingredienserna våra produkter består av, så att vi säkerställer hög kvalitet, bästa effekt och samtidigt en naturlig väg till inre skönhet.
 

"Vi tror att det du stoppar i din kropp har stor betydelse för både din hälsa och ditt välmående".


Vild Nord collagen C+


När du väljer en Vild Nord collageprodukt från HYDRO-serien slipper du onödiga tillsatser som socker, maskeringsmedel och citronsyra. 

Men vad innehåller våra HYDRO kollagenprodukter och vilken betydelse har ingredienserna? Det kan du få svar på genom att läsa vidare nedan, men först får du lära dig om namnet "HYDRO".


Hydrosfären - en inspirationskälla


Våra första produkter, HYDRO-serien, är inspirerade av hydrosfären. Hydrosfären är där vi alla hör hemma, och det är här vi hittar och skördar våra underbara ingredienser som utgör HYDRO-produkterna – från collagenet till de vackra bären.



Färska bär


Ingredienserna kommer alla från det vilda norr, vilket gör att vi kan hålla vår leveranskedja så kort som möjligt, eftersom vi inte behöver hämta och skicka ingredienserna över hela världen.

Med HYDRO-produkterna inspireras vi av clean eating-principen, där idén om "från gård till bord" spelar stor roll. Produkterna är också till för dig som har en ambition att komplettera din kost med något som är vettigt, är rent och är skapat med fokus på miljön.


Hydro från Vild Nord


Nordiska välkända råvaror


Våra Hydro collagenprodukter är sammansatta av ingredienser som alla är kända här i Norden. Vi bearbetar ingredienser så lite som möjligt, varför de är i form av Food State.


Matplats


Food State är ett eget ämne, men i korthet betyder det att näringsämnena är i födotillstånd och därmed i en form som kroppen känner till. Därför blir det lättare för kroppen att ta upp den här typen av näringsämnen.

Oavsett vilken av våra produkter du väljer kan du snabbt få en överblick över vilka ingredienser de innehåller. Våra etiketter är lätta att läsa och ger dig all information du behöver för att komma igång med att äta produkten.

Nedan kan du lära dig mer om vilka ingredienser du hittar i våra kollagenprodukter:


Torsk - en källa till collagen

Vårt marina collagen kommer från vildfångad nordatlantisk torsk. Här använder vi fiskskinnet som en källa till collagenet, genom att återvinna en restprodukt som vanligtvis används för fiskfoder, till ett kvalitetskollagen för inre skönhet för människor.

Upcycling innebär att vi återanvänder restprodukter för att slippa använda nya resurser. Vi använder så mycket som möjligt av de restprodukter vi har tillgängliga, så avfallet får ett nytt liv i sitt bästa format.

Genom att bearbeta fiskskinnet kan vi extrahera kollagenet och använda det i alla våra kollagenprodukter.


Buletstång

Den vackra tången skördas i det kalla och klara vattnet, väster om Skottlands kust. Skörden sker på ett hållbart sätt, där bevarande och skydd av havsmiljön står i fokus.

Tång innehåller en rad näringsämnen, bl.a jod, som du hittar i flera av Vild Nords collagenvarianter. Bland annat. Collagen C+, Collagen Green Boost och Collagen Gold.


Blåbär

Handplockade blåbär från Sverige, där den friska luften och den vackra naturen ger bären saft och kraft. De svenska blåbären är också kända för sin mörkblå färg, vilket beror på deras naturliga innehåll av antocyaniner. Finns i Collagen Beauty Remedy.


Acerola

C-vitaminrik acerola är små bär som påminner mycket om nordiska körsbär. De fina acerolabären växer i de tropiska regionerna på västra halvklotet, där klimatet är perfekt för bären.

Anledningen till att vi har valt att använda acerola är att de är en fantastisk källa till vitamin C. Finns i Collagen Immune Remedy, Collagen Gold och Collagen Red Berries.


Organisk svamp
Ekologiska svampar (Portibello och White Button), som är en unik källa till D-vitamin. Få kollagen och D-vitamin i Collagen Immune Remedy.


Echinacea

Den vackra blomman, röd solhatt, är en välkänd blomma och av goda skäl. Det är särskilt känt för att stödja immunförsvaret och är därför också en del av Collagen Immune Remedy.

Vi använder extrakt av nyskördade stjälkar, blad och blommor, det vill säga från hela den övre delen av örten. Echinacea kommer från Nordamerika, men växer idag i många andra delar av världen. Finns i Collagen Immune Remedy


Collagen Immune Remedy

Släpp din oro

I en ibland hektisk vardag måste det ibland gå lätt och snabbt att få i sig den mat du och din kropp behöver. Det är genom maten du äter du får en del av den energi du behöver för att vara den bästa versionen av dig själv.

Även om det ibland måste göras snabbt, behöver det du stoppar i kroppen inte vara av sämre kvalitet än om du gör allt från grunden.


En enklare vardagen med Vild Nord


Vi blir mer och mer medvetna om att det vi stoppar i våra kroppar påverkar vårt utseende, vårt välbefinnande och vår allmänna hälsa. Att ha detta i åtanke medan du jonglerar med dagens sysslor kan göra det svårt att få pengarna att gå ihop. 

När du väljer en collagenprodukt från oss har du ett bekymmer mindre i din vardag. Våra HYDRO-produkter består av de få ingredienser som du hittar på produktetiketten - inget annat. Ingredienserna ligger så nära sin naturliga form som möjligt, det vill säga Food State, som din kropp redan känner till och därför kan ta upp enkelt och snabbt.


Vild Nord Hydro

Samtidigt som du ger din kropp bra näring behöver du som sagt inte heller oroa dig för vare sig tungmetaller eller PFAS. Som företag vill vi vara transparenta, så att du kan göra ditt val av produkt på bästa sätt.
 
Vilken hydro-variant väljer du?

Läs nästa

Plastik - en værdifuld ressource - Vild Nord
Collagen Gold - Vild Nord