Bli frisk genom din klimakterium

Kom godt igennem din menopause - Vild Nord

Bli frisk genom klimakteriet med Vild Nord

Klimakteriet - En markant fas av kvinnans liv, som markerar slutet på hennes fertilitet. Menopaus, även känd som klimakteriet, är en naturlig del av kvinnors liv, men det betyder inte att det är lätt - varken fysiskt eller mentalt. 

Det är en tid som kräver mycket självkärlek så att du kan komma ut ur den andra handen - kanske ännu starkare och vackrare än tidigare. För en sak är säker, ingen kvinna släpper, det är bara en fråga om hur hon kommer igenom.

 Klimakteriet

Vad är klimakteriet och hur känns det?

Menopaus är den period då en kvinnas äggstockar gradvis minskar produktionen av hormonerna östrogen och progesteron, vilket leder till upphörande av menstruation. För många kvinnor börjar klimakteriet vanligtvis 45 år-55 år, men det kan variera från kvinna till kvinna.

 

Symtom på klimakteriet

Symtomen på klimakteriet kan variera mycket från kvinna till kvinna, men vissa vanliga tecken inkluderar:

  • Heta flushes: Plötsliga, intensiva värmeproakter som kan uppstå plötsligt och snabbt vid alla tider på dagen, men särskilt på kvällen och natten. På natten kan de heta resorna göra det svårt och obekvämt att sova.
  • Nattsvett: De heta resorna kan ibland åtföljas av en intensiv svett på natten, vilket snabbt kan störa sömn.
  • Humörsvängningar: Känslomässiga fluktuationer, från glädje till sorg, kan vara vanligare under denna period.
  • Torrmembran: Minskat östrogen kan orsaka torrhet och obehag i slemhinnorna.
  • Fallande libido: Minskad sexdrift är inte ovanligt under klimakteriet och beror främst på de oundvikliga hormonförändringarna i kroppen. 
  • Oregelbunden menstruation: Perioderna kan bli oregelbundna och så småningom stoppa helt.

Menopausesymtom 

Hur känns symtomen?

Varje kvinna upplever klimakteriet på sitt eget unika sätt. Vissa kan hantera symtomen enkelt, medan andra känner sig utmanade av dem.

Värmturer kan få huden att brinna som en låga, och nattens svett kan känna sig som ett överhängande moln av obehag. Humörsvängningar kan vara som att segla genom ett instabilt hav, medan sömnproblem kan känna som en oändlig kamp mot mörker. 

Det är viktigt att komma ihåg att det är ganska naturligt att ha dessa känslor och upplevelser, och det är viktigt att ge sig själv tid och utrymme att bearbeta dem.

Mängden och graden av symtomen är lika olika som du och alla andra kvinnor är.

Heta flushes  

Bli frisk genom klimakteriet

Även om klimakteriet kan ha sina utmaningar är det en tid då vi kan omfamna vår inre styrka och insikt i livet. Här är några tips som hjälper dig att komma igenom denna livsförändringsfas:

  • Sökstöd: Prata öppet med dina närmaste vänner och familj om dina känslor och upplevelser. Stöd från dina nära och kära kan vara ovärderligt och samtidigt ge dem en inblick i vad du går igenom och varför du kan reagera annorlunda under perioder.
  • Prioritera självvård: Ge dig själv tid att ta hand om din kropp och själ. Odla yoga, meditation eller gå några färska promenader i naturen för att skapa fred och balans i kropp och själ. Gör saker som gör dig lycklig och ledde dina tankar till så mycket positiva som möjligt. 
  • Diet och träning: Ät en hälsosam och balanserad kost som inkluderar livsmedel som är rika på näringsämnen. Träna regelbundet för att stärka din kropp och frigöra de positiva endorfinerna. Du kan försöka undvika stark och kryddig mat såväl som alkohol under perioder med många värmevallningar eftersom det kan vara provocerande.
  • Sova: Prioritera en god sömnrutin och skapa trevliga sovande omgivningar. Vad gör din omgivning bekväm av bara dig. Kanske borde det finnas en växt eller två i fönstret, eller kanske är ditt sovrum för ljust så det är istället en blackout -gardin du behöver ta tag i. Luft ut och får frisk och sval luft i ditt sovrum innan du lägger dig.
  • ha tålamod: Kom ihåg att klimakteriet är en övergångsperiod och symtomen kommer att minska med tiden. Tyvärr kan ingen berätta exakt hur lång tid perioden kommer att vara.
  • Öppen dialog med läkare: Om symtomen är stressande, prata med din läkare om behandlingsalternativ som kan lindra obehag. 

Själv kärlek

Kom ihåg att klimakteriet är en tid att omfamna förändringar och fira den upplevelse som livet har gett dig. Du är unik och det finns inte ett enda riktigt sätt att uppleva klimakteriet.

Låt dig själv känna, växa och blomma när du rör dig genom en fas som är oerhört svår men samtidigt en vacker och naturlig omvandling i livet. Kom ihåg att du inte är ensam och att vi alla kan stödja varandra på denna resa.

Vild Nord Kan vara en bra följeslagare på din resa genom klimakteriet. Speciellt tre collagen Varianter tar hand om dig och din kropp när klimakteriet tar sin ingång.

CARE Holistic Therapy Collagen

CARE Holistisk terapi

Med CARE Kan du förbli den bästa versionen av dig själv - hela livet. Den perfekta sammansättningen av marin collagen, hyaluronsyra, biotin, mangan, zink och c-Vitamin som tillsammans vårdar hud, slemhinnor, hår och naglar. Smaken på kollagenpulvret är mild med färska bär och färgen är känslig rosa. 

Collagen Immune Plus

Som namnet antyder är det Collagen Immune Särskilt utformat för att stödja ditt immunsystem, men innehållet i vitamin D som hjälper till att upprätthålla normala ben, varianten är perfekt för dem som vill stärka både immunsystem, ben och hud i klimakteriet. 

 

Vild Nord Collagen Immune  

bli inspirerad

Saknar du inspiration till hur du tar ditt dagliga tillskott collagen? Prova ett eller flera av våra läckra och smakfulla recept med collagen. På en hektisk dag är det viktigt att komma ihåg ett paus där du bara kan koppla av, njuta och vara du. Och varför inte göra din dagligen collagen Bidrag för en del av detta? 

Skuld-Gratis yoghurttillfredsställelse Är ren bortskämdhet och sedan smakar det sött och fantastiskt. Det är lätt att tillverka och kan förvaras i frysen, så du har alltid en bit självindulgens när lusten kommer. 

Ett Nicecream är också ett alternativ och då är det ett hälsosammare alternativ till softice. Huvudingrediensen är frysta bananer. Försök med Collagen Green Boost. 

Ni hittar alla Våra vackra recept här - Det finns definitivt en eller flera du kommer att gilla - oavsett var i livet är du. 

Din väg genom klimakteriet

Läs nästa

Hyaluronsyre for din huds naturlige fugt - Vild Nord
AMWC-prisvindende collagen - Vild Nord