Hyaluronsyra för din huds naturliga fukt

Hyaluronsyre for din huds naturlige fugt - Vild Nord

Hyaluronsyra - En naturlig fuktighetskräm för din hud

För många kan ordet "syra" leda tankarna mot något frätande och kanske något som inte är riktigt friskt - och inte alls för huden. Men med hyaluronsyra, förkortad ah, är det något helt ofarligt och något som faktiskt redan finns naturligt i din kropp. 

Men hur hänger hyaluronsyra och collagen Så tillsammans? De två naturliga tygerna spelar otroligt bra tillsammans och just varför vi har in CARE valt att lägga till dessa två ingredienser i en och samma produkt nämligen CARE Holistic Therapy Collagen.

Läs här i blogginlägget och få stor kunskap om vad Dermial® Hyaluronsyra är, vad det kan göra för din hud och varför det fungerar perfekt i interaktion med vårt marina kollagenpulver.

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra till skönheten i din hud

Hyaluronsyra är, som nämnts tidigare, ett helt naturligt ämne som redan finns i din kropp. Det är en så kallad "sockermolekyl" och något vi alla är födda med. HA finns i hudskikten dermis och epidermis där det kort sagt ser till att hålla huden hydratiserad.

Därför måste du välja collagen med hyaluronsyra:

  • Fuktgivande - Hyaluronsyra lockar och binder vattenmolekyler
  • Elasticitet - Hyaluronsyra spelar en viktig roll för att upprätthålla hudens elasticitet och fasthet

Med åldern droppar kroppens innehåll i HA - särskilt efter mitten av -40 -talet. När vi träffar 75+ år har innehållet sjunkit med upp till 77% och det kan ses särskilt på huden.

Hyaluronsyra i kroppen minskar med åldern

Om du vill äta för mer hyaluronsyra finns det tyvärr inga livsmedel som innehåller stora mängder hyaluronsyra. Istället kan du se till att du äter sunt och varierad, som C-vitamin-Rika livsmedel, fiskar och baljväxter. Dessa livsmedel kan stödja din kropps naturliga bildning av hyaluronsyra, så det är bara en annan god anledning att äta sunt.

Det finns olika källor till den hyaluronsyran som används i allt från kosttillskott till vårdprodukter - vet du vilka källor som finns tillgängliga och mest använda? De tre källorna till hyaluronsyra är:

Biologiskt producerad hyaluronsyra: Denna typ extraheras av bakteriekulturer och resulterar i bildning av stora mängder hyaluronsyra.

Dyr- eller fiskbaserad hyaluronsyra: Extraherad från olika djur, inklusive Kukkammen från kranar såväl som fisk. Detta är den enda typen som godkänts för mat och kosttillskott i flera länder, inklusive Danmark.

Vegetabilisk hyaluronsyra: Utbudet av vegetabilisk hyaluronsyra är litet, men arbetet görs för att extrahera hyaluronsyra från sockerbetor och sojabönor, med utvalda mikroorganismer.

Oavsett vilken källa som används är det viktigt att säkerställa att hyaluronsyran är av hög kvalitet och att den har rengjorts och behandlas ordentligt. Du kan vara helt säker när du väljer CARE med Dermial® från Vild Nord.

 

Kärlek till din hud, från insidan 

Din hud förtjänar all kärlek den kan få, det följer dig trots allt under hela ditt liv. Ät hälsosamt och varierat medan du gör det på ett sätt som är läckert och smakfullt för dig. Odla träning och håll aktiv - Välj vilken typ av aktivitet som passar dig. Som ett tillägg och en genväg till extra vård kan du använda tillskott som Innehåller hyaluronsyra.

Din kropp bildas under hela livet hyaluronsyra, som är fallet med collagen. Hyaluronsyra och collagen Delar också samma öde, eftersom kroppens naturliga formation minskar med åldern.

I kroppen fungerar hyaluronsyra som ett "fuktbindemedel", vilket innebär att hyaluronsyran binder vattnet i kroppen, inklusive huden. Den största mängden finns i din hud - det är ju också kroppens största organ och därför är det att ca. Hälften av fuktbindande syran finns.

Lite mer exakt finns hyaluronsyran i de två hudlagren, dermis och epidermis. Det är det yttersta- och mellersta hudlager.

Hudskiktet

Men varför är hyaluronsyra så bra fuktbindemedel?

Hyaluronsyra kan binda mycket vatten, faktiskt upp till 1000 gånger sin egen vikt. Det gör syran till ett fantastiskt fuktbindemedel och fukt -bevarande ingredienser i en mängd produkter, och därmed också Vild Nord CARE i form av Dermial®.

Dermial® har visat sig öka hudens fuktinnehåll med upp till 30%i en studie.

 Dermial ökar hudfuktigheten

 

Dermial® - För bara det bästa är tillräckligt bra

I CARE Holistic Therapy Collagen Vi använder Dermial® Hyaluronsyra från kukkammaren. Det är en mycket unik källa till glykosamineoglykaner (GAGS), som är en grupp komplexa kolhydrater som finns naturligt i kroppen. Dermial® innehåller hela 69-75% gag, liksom ett antal andra proteoglykaner som binder gag ihop. Dessutom består dermial också av hydrolyserad collagen.

 Dermial hyaluronsyra

 

När bara det bästa är tillräckligt bra

Vatteninnehållet i huden blir mindre med åldern och när vatteninnehållet minskar blir huden mer torr och mindre smidig och full. Hyaluronsyra är en bra hjälp för att binda fukten mot huden och är därför en stjärna i CARE.

Bindvävnaden binder vår kropp tillsammans; Ben, muskler, hud och organ. Hudens bindväv återställs inte med samma hastighet som vi blir äldre och antalet cellskikt i överhuden minskar. Detta innebär att huden blir tunnare och får färre celler att binda vatten. Mangan bidrar till bildandet av normal bindväv och är därför ett mineral som passar bra med CARE. 

Många kvinnor med ålder upplever utmaningar med torra slemhinnor. Dessa gener påverkar hur vi känner oss.

CARE Ingredienser

Vill du ge din hud och kropp mycket kärlek och extra vård från insidan? Prova CARE Holistic Therapy Collagen från Vild Nord. CARE Innehåller 6 aktiva ingredienser som bryr sig om slemhinnor, bindväv, hud, hår och naglar:

  • Marin collagen
    Kan bidra till att minska synligheten för rynkor, genom daglig användning
  • C-vitamin.
    Bidrar till en normal bildning av kollagen som är viktig för normal fungerande hud
  • Mangan
    Bidrar till en normal bildning av bindväv och ben
  • Biotin
    Bidrar till att upprätthålla normalt hår, hud och slemhinnor
  • Zink
    Bidrar till att upprätthålla normalt fungerande hud, hår och naglar

Och naturligtvis hyaluronsyra i form av dermial®, som hjälper till att binda fukten mot huden.

CARE Levereras i en påfyllningslösning som ett fint rosa pulver som upplöses lätt i ett glas vatten till en fin rosa nyans, som smakar lätt söt av svartvinring. Hitta din närmaste återförsäljare av CARE här och börjar på din collagen- och hyaluronsyra reser idag.

CARE Holistic Therapy Collagen

Läs nästa

De vilde blåbær - Vild Nord
Kom godt igennem din menopause - Vild Nord