De vilda blåbären

De vilde blåbær - Vild Nord

Bli klokare på blåbär

Du känner dem definitivt. De små, runda, blå och läckra bär som kan avnjutas som ett nytt mellanmål eller används i smakfulla recept. Men visste du att det finns mer än 400 olika sorter av blåbär? De växer alla på norra halvklotet och varierar i både färg, storlek och smak. 

Blåbär växer på buskar och är mogna och redo att plockas när de nästan faller av busken av sig själva. Det är vid denna tidpunkt som blåbären vi använder skördas i de svenska skogarna.

Vilda nordiska blåbär

De vilda nordiska blåbären

Blåbären ser allvarligt fram emot buskarna i juli och augusti. De små, runda och djupblå bär med den distinkta smaken är extremt välkända och älskade här i de nordiska länderna. Blåbär kan på många ställen plockas vild i naturen, där vind och väder har gjort bären robusta och gett dem massor av smak när de är mogna på sensommaren. Titta på dem på heden eller i en rensning i skogen när du går en promenad.

Bären vi använder i Collagen Beauty Remedy, är vilda plockade i Sverige, där de växer vilda i de enorma naturområdena i bergen. Efter skörd, torkad och dehydrater bärarna, varefter de pulveriseras och blandas i vår eftertraktade skönhetsformel, Collagen Beauty Remedy. Vi använder en fördelaktig blandning av tre välkända blå bär, som alla har ett högt innehåll i det välkända antitoxidant C -vitaminet: Blackcurrant (50%), blåbär (30%) och Aronia (20%).

Blåbärpulver

Vi använder 600 gram färska bär per 100 gram kollagenpulver. När de färska och vilda bären torkas och pulveriseras blir de ett koncentrerat pulver fyllt med bland annat. C -vitamin, som smakar trevligt friskt och naturligt. När du njuter av en daglig servering av Collagen Beauty Remedy, du får 2000 mg bärblandning och 5000 mg hydrolyserad marin collagen.

 

Därför är vilda blåbär en del av Collagen Beauty Remedy

Varför använder vi vilda blåbär i vår Collagen Beauty Remedy Inuti konventionellt odlade bär? Genom att få våra blåbär från Sverige kan vi minska transporten eftersom blåbär inte behöver transporteras över hela världen. De vilda bären och blåbären är i allmänhet också, som nämnts, en bra källa till både dietfiber och C-vitamin.

 Collagen Beauty Remedy

Fördelarna med blåbären

Förutom den läckra smaken som blåbär har, finns det också några andra fördelar med att äta de små bären - både i färsk form, men också i den torkade och pulveriserade formen som de finns i, i Collagen Beauty Remedy. Blåbär är friska och en bra källa till bland annat. C-vitamin. Andra fördelar med blåbär och bärsamlingen vi använder är att de:

  • Kan användas i en mängd spännande och läckra recept, t.ex. Skönhetsbot Fice Cream och Collagen Havre
  • är ett perfekt tillskott till en hälsosam och varierad diet
  • är en bra källa till kostfiber eftersom bärblandningen innehåller 30 g kostfiber per 100 gram bär bär
  • innehåller antioxidanter
  • kan plockas i naturen

  Vilda blåbär

Den vilda blå björnvägen till Collagen Beauty Remedy

Innan de vilda blåbären från Sverige kan användas i vår kollagenblandning, måste de gå igenom en bearbetningsprocess och kvalitetstest.

Blåbären plockas och frysas till -18 grader. Sedan transporteras de till den plats där de slampar upp och torkas. Torkning sker vid 42-45 grader på hyllorna där de inte blandas med andra sorter eller bär. Det tar ca. 1-2 dagar innan blåbären är helt torra och redo att bli pulveriserad.

De pulveriserade blåbären testas, blandas med andra bär (om receptet säger det) och så småningom packas så att de är redo att skickas på och komma in i vår kollagenvariant ”Collagen Beauty Remedy”.

  Collagen Beauty Remedy från Vild Nord

Collagen Beauty Remedy – Collagen med C-vitamin

Vill du ha en trevlig collagen pulver med C-Vitamin för extra stöd för din kropp är då Collagen Beauty Remedy från Vild Nord Det rätta valet. Collagen Beauty Remedy Innehåller tre utvalda ingredienser som tillsammans ger dig och din hud de bästa förutsättningarna för att vara vacker:

Marin collagen Från Wild -Cured North Atlantic Cod är kärnan i våra kollagenprodukter men i Collagen Beauty Remedy Vi har lagt till vackert pulver av vilda svenska blåbär, acerola, aronia och svarta vinbär samt vilda skördade tång.

De pulveriserade bären är en livsmedelsskälla till den goda c-vitamin, som bidrar till en normal bildning av collagen, vilket är viktigt för normal fungerande hud samt för att skydda cellerna från oxidativ stress. Det är också blandningen av de läckra och goda bären som ger kollagenpulveret sin vackra vinröda röda färg såväl som den milda smaken av bär. Bärfördelningen i Collagen Beauty Remedy IS: 14 % Blackcurrant, 9 % blåbär, 6 % aronia och 5 % acerola.

tång

Den vilda skördade tången från kusten i norra Skottland är en naturlig källa till jod. Jod hjälper till att upprätthålla normal hud, en normal produktion av sköldkörtelhormoner och en normal sköldkörtelfunktion.

Marin collagen Från Wild COD har en komplett aminosyreprofil, vilket innebär att du får alla 20 aminosyror i en produkt - både de väsentliga och icke -essentiella aminosyrorna. De essentiella aminosyrorna är de som din kropp inte kan bilda och som du därför är beroende av att komma igenom en hälsosam och varierad kost eller genom att komplettera din dagliga rutin med Collagen Beauty Remedy.

Marin collagen

Måste Collagen Beauty Remedy Var en del av din vardag och resan till en vacker hud då kan du köpa kollagenpulver här.

 

Referens: https://fdc.nal.usda.gov 

Läs nästa

Anja Stang om at omfavne sin indre rebel - Vild Nord
Hyaluronsyre for din huds naturlige fugt - Vild Nord