Collagen testat för PFAS och tungmetaller

Collagen testet for PFAS & tungmetaller - Vild Nord

Från havet till Vild Nord marint collagen

Din kropp och hud förtjänar det bästa – det är därför du måste vara uppmärksam på vad du äter. Vild Nord marint collagen är inte bara en produkt - det är en symbol för vår stora passion och engagemang för att leverera det mest extraordinära inom naturlig skönhet med respekt för dig och naturen - därför är grunden för alla våra produkter tredjepartstestad premium marint collagen.
 

Vild Nord forsyningskæde


Det marina collagenet som vi använder i våra collagenprodukter produceras i Norge. I det isiga och kristallklara vattnet i Nordatlanten lever den stora arktiska torsken. Här vildfångas det hållbart och med stor respekt för havet och beståndet.
 
Torsken filéas och skinnet samlas – det är skinnet som är källan till det fantastiska collaget! I produktionsprocessen löses fiskskinnet upp och genomgår därefter fyra olika tvätt- och filtreringssteg. Tillsammans minskar de fyra stegen halten av både PFAS, tungmetaller och andra föroreningar.
 
Inom EU har gränsvärden för PFAS i ett antal livsmedel införts från och med 1 januari 2023. Gränsvärdena är så låga att det är säkert att konsumera produkter som följer lagstiftningen under en längre tid.
 
Vild Nord marint collagen anses vara en lågriskprodukt och följer gällande lagstiftning.
 

3.partstestet marine collagen

Din säkerhet - Tredjepartstestad

Produktionen av vårt marina collagen är FSC 22000-certifierad. Det är en omfattande kontroll av produktionen, från råvaror till distribution. Detta är din garanti för att produktionen av collagenet följer gällande lagar inom livsmedelssäkerhet, så att du säkert och lugnt kan konsumera Vild Nord marint collagen.
 
Tredjepartstester är kvalitetskontroller som utförs av oberoende, opartiska organisationer eller laboratorier som inte är anslutna till oss eller tillverkaren av våra varor för att se om produkterna uppfyller vissa standarder.

 
Vild Nord kan inte påverka resultatet av tredje parts tester.


Dessa tester är viktiga för oss som företag och för dig som konsument, eftersom de ger en objektiv och tillförlitlig bild av produktens kvalitet, egenskaper och säkerhet. Eftersom tredje parts testare inte har något intresse av vår produkt utöver att säkerställa att den överensstämmer med standarder och föreskrifter, är det din garanti för att resultaten är korrekta.
 

Tredjepartstester vs. andra tester

Vi har valt tester från tredje part av goda skäl. Skillnaden mellan provning från tredje part och andra typer av provningar, såsom interna tester som utförs av tillverkarna själva eller tester av andra parter som utförs av parter med anknytning till tillverkarna, ligger i deras oberoende och objektivitet.
 
Tredjepartstester säkerställer att det inte finns några intressekonflikter eller fördomar som kan påverka resultaten, vilket gör dem till en pålitlig informationskälla för dig som konsument, tillsynsmyndigheter och branschen som helhet.

Testet for PFAS og tungmetaller


Marint collagen testat för PFAS


De flesta av oss har vid det här laget hört talas om PFAS och vet att det inte är hälsosamt för kroppen, naturen eller något annat. Det collagen vi använder i alla våra collagenprodukter är testat för PFAS och följer all tillämplig lagstiftning inom området. Därför kan du tryggt konsumera Vild Nord collagen utan att vara orolig för PFAS.
 
Per- och polyfluoralkylsubstanser (PFAS) är en grupp kemikalier som har använts i en rad produkter på grund av deras vatten- och fettavvisande egenskaper. Dessa ämnen har dock kopplats till ett antal hälsorisker.
 
En av de mest oroande aspekterna av PFAS är deras förmåga att ackumuleras i miljön och biologiska organismer över tid. Därför är det viktigt att genomföra omfattande tester för att identifiera förekomsten och nivåerna av PFAS i konsumentprodukter och miljön, samt för att minska deras användning och exponering.
 
Vill du lära dig mer om PFAS? Du kan läsa mycket mer i vårt blogginlägg ”Finns det PFAS i collagen?”. 


Testad för tungmetaller

Varje parti av vårt collagen testas för tungmetaller. Först när detta har skett kan en produkt släppas till försäljning. Därför kan du vara helt säker på att alla våra collagenprodukter uppfyller de lagliga gränsvärdena.
 
Tungmetaller som kvicksilver, bly, kadmium och arsenik är föroreningar som kan finnas i vattenmiljöer och ansamlas i t.ex. fiskvävnad.
 
Tungmetaller kan vara skadliga för oss människor om de konsumeras i höga koncentrationer genom fisk och skaldjur. Övervakning och kontroll av tungmetaller i fisk är därför av stor vikt för att säkerställa livsmedelssäkerhet och skydda din hälsa.

Fra torsk til premium collagenpulver


Testat, naturligt och premium marint collagen


Som du säkert redan vet representerar Vild Nord marint collagen det ultimata inom premiumkvalitet. Den är gjord av en av världens finaste råvaror: arktisk torsk.
 
Genom en noggrann återvinningsprocess, där fiskskinn hydrolyseras till kollagenpeptider, uppnås en extraordinär grad av renhet och kvalitet. Huden rengörs, filtreras och hydrolyseras med stor omsorg, vilket resulterar i det finaste vita pudret - grunden för vårt breda sortiment av collagenprodukter.
 
Vi kompromissar inte med kvaliteten på vårt marina collagen. Den arktiska torsken, som är källan till vårt collagen, lever i det isiga och kristallklara havet, utanför Nordnorge, och erbjuder därmed en ojämförlig renhet och friskhet. Den noggranna bearbetningsprocessen säkerställer att vårt collagenpulver behåller sina näringsegenskaper i sin mest koncentrerade och biotillgängliga form.

Vild Nord marine collagen


Börja din collageresa idag

Har du nyligen bestämt dig för att integrera collagen i din dagliga skönhetsrutin? Eller har du redan upplevt fördelarna med collagen och vill fortsätta din resa mot ett naturligt vackrare och mer strålande utseende?
 
Oavsett vilken punkt du befinner dig på i din collagenresa kan du alltid räkna med att hitta det perfekta collagenkosttillskottet hos Vild Nord.
 
Vårt premium marina collagen är noggrant utvalt och sakkunnigt tillverkat för att säkerställa högsta kvalitet och effektivitet. Med vår produkt kan du vara säker på att få ut det mesta av din collagenupplevelse – redan från dag ett.
 
Vi förstår vikten av att ta hand om din kropp både på insidan och utsidan, och det är därför vi är dedikerade till att erbjuda produkter som inte bara förbättrar din yttre skönhet, utan också ditt allmänna välbefinnande. Vårt marina collagen är rikt på de aminosyror som är avgörande för din huds fasthet, elasticitet och glans.
 
Missa inte chansen att uppleva skillnaden med vårt premium collagen - köp den idag och förstärk din naturliga skönhetsrutin!

Din skønhed og dit valg

Läs nästa

Et interview med Loa om pro-aging - Vild Nord
Fornyet emballage - alt du bør vide - Vild Nord