Förnyad förpackning - allt du bör veta

Fornyet emballage - alt du bør vide - Vild Nord

Ny design – högre kvalitet


Vår passion för marint collagen, natur och hav växer ständigt. Därför utvecklar och förnyar vi kontinuerligt vårt sortiment och de förpackningar vi använder till vårt collagenpulver. Det betyder för dig att du alltid är garanterad det bästa marina collagenet, och samtidigt kan du vara säker på att förpackning och innehåll är genomtänkt in i minsta detalj.

Vild Nord Marine Collagen


Ny och förbättrad förpackning


Den nya förpackningen och designen av HYDRO-produkterna är helt fantastisk, om vi får säga det själva. Den vackra guldfärgade etiketten pryder varje enskild produkt, samtidigt som mängden plast minskar på grund av den mindre storleken.

Vi väljer noggrant ut den förpackning vi använder, det vill säga plasten, utifrån tre generella kriterier:

  • Det måste säkerställa hög livsmedelssäkerhet (HDPE och PP livsmedelsgodkända burkar)
  • Det ska förebygga och minska matsvinnet
  • Det måste säkerställa återanvändbarhet

Vi vill gärna göra vårt för att collagenpulvret ska hålla sig fräscht så länge som möjligt så att det inte hamnar som matavfall då förpackningen inte har varit optimal.

Nyt design - højere kvalitet


Hur är det med måttskeden?


Något annat du garanterat kommer att märka när du öppnar en av våra förnyade HYDRO-varianter för första gången är att den lilla plastmätskeden inte längre är till för att gräva ur. För det är borta. Både för att minska förbrukningen av plast, men också för att vi är säkra på att du har en perfekt matsked hemma i ditt kök, som är minst lika nyttig.

Brug en spiseske som måleske


Vårt ansvar – din garanti


Vi ser det som ett viktigt ansvar från vår sida att se till att våra förpackningar är av bästa kvalitet, så att collagenpulvret du älskar kan hålla sig fräscht, gott och effektivt så länge som möjligt. Den livsmedelssäkra förpackningen är din garanti för att du kan njuta av ditt kollagenpulver från Vild Nord, utan att behöva oroa dig för skadliga ingredienser eller dålig kvalitet.

Derudover vil vi gerne reducere mængden af engangsplastik, men vi har brug for din hjælp. Når dåsen er tom, skal den sorteres korrekt – på den måde kan plastikken blive genbrugt igen.

Sortering af emballage



Det är inte bara förpackningen som är viktig. Selve produktet, marine collagenpulveret, er nu MSC-certificeret. Detta är din garanti för att collagenet kommer från certifierat hållbart fiske.

Du kanske redan känner till MSC-certifieringen, det lilla blå märket på produkter från havet. Om inte betyder det att fisket som torsken kommer ifrån följer strikta standarder inom hållbart fiske. Det säkerställer bevarandet av havet, miljön och, naturligtvis, fiskpopulationen. Vissa collagenmärken är ASC-certifierade, men är detta samma sak som MSC? Nej inte alls.

ASC vs. MSC fiskeri


ASC fokuserar på hållbart odlade fiskresurser, det vill säga fisk från fiskodlingar. Det är alltså inte fisk som har levt i det vilda, som om fisken kommer från MSC-certifierat fiske.

Så om du verkligen bryr dig om vad du äter, var det kommer ifrån och hur det produceras är MSC-certifierat marint collagen från Vild Nord det säkra valet.


Ett ansvar som består


Vi ser det som ett stort och viktigt ansvar att se till att våra collagenprodukter håller samma höga premiumkvalitet varje gång en produkt säljs. Detta gäller ända från att fånga den stora arktiska torsken, upcycling av fiskskinnet till det färdiga och blandade collagenpulvret.

Vi har funderat mycket på valet av förpackningar, och valt plast som en värdefull resurs, eftersom den kan hålla pulvret fräscht så länge som möjligt. Därför kan du njuta av ditt marina collagenpulver från Vild Nord länge, utan att oroa dig för att kvaliteten eller effektiviteten minskar allt eftersom dagarna går.

Plast – en värdefull resurs? Ja, det tycker vi att det är, så länge det tillverkas, bearbetas och återvinns på rätt sätt. Vi har sett till att plasten vi använder är livsmedelsgodkänd och att vi använder så lite som möjligt av den. I slutändan behöver vi din hjälp, specifikt att återvinna plasten så att hela kretsloppet avslutas optimalt.

Därför hoppas vi att du kommer att sortera soptunnan rätt när du lämnar ditt avfall där du bor.


Du kan läsa mycket mer om plast och varför vi använder detta material som förpackning här i blogginlägget Plast – en värdefull resurs.

Vild Nord - We mind that you care

Läs nästa

Collagen testet for PFAS & tungmetaller - Vild Nord
Collagen Beauty Remedy - Vild Nord