collagen

Earthlight® – D vitamin från naturen

Earthlight® – D vitamin fra naturen - Vild Nord

Varför komma ihåg vitamin D?


Vitamin D är en av de mest omtalade vitaminerna, men vad är anledningen till det? Vitaminet finns i en mängd livsmedel, och sedan är solen vår primära källa till det viktiga vitaminet. Detta är just därför vitamin D också kallas "solskenvitamin".

Solsken


I din kropp stöder vitamin D flera funktioner, så det finns goda skäl att komma ihåg vitaminet i din vardag. Vitamin D bidrar till:

  • En normal inspelning/användning av kalcium och fosfor
  • Ett normalt kalciuminnehåll i blodet
  • För att upprätthålla normala ben
  • För att upprätthålla en normal muskelfunktion
  • För att upprätthålla normala tänder
  • Immunsystemets normala funktion

Vitamin D är, som du kan se, i många olika funktioner som sträcker sig från kroppens skelett till funktionen i ditt immunsystem.
 
I vissa kan det finnas en brist på vitamin D, vilket kan orsaka en rad bristsymptom. Därför bör du vara ute i solen när solen är uppe, men kom alltid ihåg att använda solskyddsmedel för att skydda din hud från solbränna.
 
Ta några promenader i det vackra landskapet och gå till stranden och be i det svala havet. All träning du kan göra utomhus bidrar till ditt dagliga behov av vitamin D så länge solens strålar träffar huden.

Bad i havet

Solens varma och ljusa strålar är kroppens primära källa till det viktiga vitamin D. När vår hud utsätts for solens strålar inleds en process i huden som bildar vitamin D. For oss som bor på norra halvklotet finnes det är perioder då solen är ute en kortare tid, och där strålstyrkan. är svagare, hvilket resulterar i en minskning av solskensvitaminet. 

D -vitamin genom huden

Du kan också få vitamin D genom att äta fet fisk som sild och lax, men om du vill ha en grönsakskälla till vitaminet är alternativen små. Det största inte-djurkälla för vitamin D är och kommer att vara solen.

Earthlight®, en källa till vitamin D

Earthlight® är namnet på vitamin D från svampar och metoden som ökar den naturliga bildningen av vitaminet. Sedan används Earthlight® i tillskott eller livsmedel. Det är en unik källa till vegansk vitamin D, och det är faktiskt den enda metoden i sitt slag som är godkänt i Europa.

Organisk svamp

De använda svamparna är Portobello- och vita knappsvampar. Vit knapp är samma svamp som Portobello, men skördas i ett tidigare skede. Innan de kan användas som en källa till vitamin D måste de gå igenom en process som ökar deras bildning av solskenets vitamin.
 
Processen påminner något om hur vi människor får vitamin D från solen, nämligen genom att utsätta huden för strålarna. På samma sätt utsätts svampen för UV-ljus, som utlöser svampbildning av vitamin D.
 
Sedan torkas svampen och pulveriseras till det finaste pulvret som kallas Earthlight® och läggs så småningom till vår collagenprodukt, Collagen Immune Remedy.

Collagen Immune Remedy

Den minimala bearbetning resulterar i att vitaminet är ett matläge, vilket med andra ord innebär att vitamin D bevaras i sin naturliga matform - mer om det längre ner.
 

De två ingredienserna i Earthlight®


Varför har vi valt Portobello- och vita knappsvampar som källa till vitamin D?

  • Portobello är en brun svamp som ursprungligen kommer från Hot Italy. Svampen har en stor, rund mörk hatt med bruna lameller och en kort vit käpp.
  • Vit knapp Är den välkända svampen som många älskar i matlagning. Den har en fin vit färg och en mild smak. Det är en "baby" -version av Portobello.

Båda svamparna är oerhört tacksamma, enkla att växa och sedan är de extremt bra källor till det viktiga vitamin D, särskilt när de utsätts för UV-ljus.


Food state vitamin


Vet du om food state? Kort sagt, det handlar om att använda näringsämnen i deras naturliga form. Vitaminet D i Earthlight® kommer från de två naturliga källorna, nämligen Portobello och White -knappen. Vi har valt att använda vitamin D i food state eftersom kroppen känner till denna form i förväg. Detta kan resultera i att kroppen lättare kan ta upp näringsämnet, vilket bara är en fördel.

Sommartid

Vill du lära känna matläget ännu bättre? I vårt blogginlägg ”Enkelt matläge”, Du kan läsa mycket mer om den naturliga inställningen till näringsämnen.


Få vitamin D med Vild Nord


Förutom en hälsosam kost kan du komplettera med ett dagligt tillskott av vitamin D. Detta gäller, som nämnts, särskilt under de mörkare månaderna när solens vackra och varma stråler inte kan visas så ofta och långa. Om du har ett jobb där du mest av dagen du är inne, kan du också dra nytta av vitamin D genom ett kosttillskott.

Smoothie med collagen

Du kan komplettera med Vild Nord collagen och vitamin D i en och samma produkt genom att välja Vild Nord Collagen Immune Remedy - En produkt för dem som vill göra lite extra för ditt immunsystem medan du skämmer bort din hud.
 
Collagen Immune Remedy Har en delikat röd färg och en något sur smak av bär. Collagenpulvret läggs till svartkörande- och acerola -pulver som är naturliga källor till vitamin C, Earthlight® som är källan till vitamin D och sist men inte minst, echinacea som stöder immunsystemet.

Collagen Immune Remedy



Referenser:

https://www.mdpi.com/2072-6643/10/10/1498

https://ec.europa.eu/food/food-Utfodra-Portal/skärm/hälsa-Fordringar/EU-Registrera


Läs nästa

Mette Helena om alder, skønhed og collagen - Vild Nord
Huden – en del af immunforsvaret - Vild Nord