Hud - del av immunsystemet

Huden – en del af immunforsvaret - Vild Nord

De många aspekterna av huden


Vi ger vår hud mycket uppmärksamhet under våra liv. Vi tvättar den med mjuka tvålar och vårdas med närande krämer och lotioner, allt för att hålla huden vacker och fuktig så att vi var och en känner oss bekväma i kroppen. För många är huden en betydande del av identiteten och den bild som vi presenterar för vår omvärld.

Ta hand om din hud
 
Din hud har många aspekter, kanske mer än du vet. Nedan nämner vi korta 4 av de funktioner som din hud har:
 

  • När huden utsätts för solens strålar bildar kroppen den viktiga Vitamin D.. Ibland blir huden garvad - särskilt om du inte har använt solskydd. Det lämnar sitt märke på huden och kan främja åldrande, i form av t.ex. rynkor och linjer, men också som pigmentfläckar. 

  • Att beröra är också en viktig del av kroppens många funktioner. Överallt på huden finns det receptorer som fångar de minsta inslagen. På vissa ställen är receptorerna mer koncentrerade och på andra platser är de mer känsliga. Receptorerna känner båda som är trevliga, men också vad som gör ont. 

Hudens aspekter

  • Reglering av kroppstemperatur ger också huden. Du känner det särskilt när du svettas på sommaren, när svetten får huden och kroppen att svalna. 

  • Sist men inte minst har din hud en viktig roll i det komplexa immunsystemet. Läs vidare för att lära dig hur huden är en del av ditt immunsystem.

Din hud är ständigt innoverande

Huden är det första försvaret


När vi pratar om immunsystemet är det inte alltid den huden vi först tänker på. Men i själva verket är huden den yttersta barriären som kan hålla främmande kroppar och bakterier borta. Huden är en viktig del av immunsystemet och därför är det bra att ta hand om det - under hela livet.
 
Huden är kroppens största organ och en av platserna i kroppen där de flesta immunceller finns. Det skyddar mot solens starka strålar, kallt på vintern och infektioner året runt.
Varje dag under hela livet fungerar huden som kroppens största och första barriär och skyddar kroppens inre från en mängd bakterier. För att hudens barriär ska vara så stark som möjligt förnyar den ständigt sig.
 
Varje minut, varje dag, året runt och hela livet, sker cirka 30 000 cellavdelningar i huden. Efter bara en månad ersätts ditt yttre hudlager, epidermis, och helt ny.

Huden som försvar

Stöd för hud och immunsystem


Collagen Immune Remedy är en collagen-Supplement som innehåller naturliga ingredienser, som alla tillgodoser hud och immunsystem. Ingredienserna är alla kända här i de nordiska länderna och har följande fantastiska effekter:

  • Marin collagen minskar synligheten för rynkor och fina linjer i huden

  • Echinacea bidrar till immunsystemets normala funktion

  • C -vitamin från acerola och svartvinkel bidrar till immunsystemets normala funktion, att minska trötthet och trötthet och till en normal bildning av collagen, vilket är viktigt för normal fungerande hud och ben

  • Vitamin D i form av Jordljus bidrar till immunsystemets normala funktion och stöder upprätthållandet av normala ben

Få men bra ingredienser


Ingredienserna kan vara få, men de är noggrant utvalda så att du får det bästa av naturen. Kollagen vi får från vilda Nordatlantiska torsk, som fångas hållbart utanför Norges kust.
 
Högsta kvalitet och resultat efter 8-12 veckor är egenskaperna hos Vild Nord Kollagenprodukterna, inklusive Collagen Immune Plus. Du kan enkelt lösa upp Collagen Immune Plus pulvret i vätska - från ett glas kallt vatten till din favoritsmoothie. Prova en också Nicecream - En något svalare väg till din dagligen collagen Och ett hälsosammare alternativ till softice.

Collagen Immune Remedy Glass

 
Färgen på Collagen Immune Plus är vacker Bourgogne och sedan har den en fin smak av svartvinkel.
 
Skulle du försöka Collagen Immune Remedy? Vi förstår det bra och du kan komma igång snabbt. Köp det online på vår webbshop idag.

Collagen Immune Remedy

Läs nästa

Earthlight® – D vitamin fra naturen - Vild Nord
Anja Stang om at omfavne sin indre rebel - Vild Nord