Vad är prebiotika?

Hvad er prebiotika? - Vild Nord

Prebiotics (också stavat prebiotika) probiotika, Och det finns en god anledning till det. De arbetar tillsammans och kan hjälpa till att förbättra ditt upptag av näringsämnen och vitaminer.

Prebiotika/prebiotika betyder "före de levande". Så i motsats till den levande probiotika är PRebiotika Så inte bakterier.

Prebiotics = Probiotikas lunchlåda

Prebiotika är växtbaserade komponenter i din mat som dietfiber. De arbetar bland annat. Som en näring för bakterierna i tarmsystemet. Så förenklad är det utsökt mat för dina tarmbakterier så att de kan trivas och öka antalet.

 

Probiotika - mjölksyrabakterier

 

Varför är prebiotika/prebiotika viktiga?

Förmågan att äta prebiotika är att öka mängden hälsopromoterande bakterier i tarmsystemet och samtidigt skapa dåliga tillväxtförhållanden för de mindre goda bakteriestammarna. Bakterier är som människor mycket olika och därför äter de inte samma sak. Ju mer varierade din diet, desto större är mångfalden i tarmbakterierna som får mat. Därför kommer de naturliga prebiotika du äter dagligen att betyda om du vill underhålla eller förbättra din tarmflora.

  • Ger näring till hälso -framstående bakterier
  • Finns naturligt i fiber -rika livsmedel

 

Prebiotika i din diet

Som nämnts hittar du prebiotika i fiber -rika livsmedel, så att fullkornsprodukter kan bilda en bra botten tillsammans med massor av grova grönsaker och läcker frukt.

Du hittar också prebiotika i vackra smaker som ingefära, vitlök och salvia, så en bra kryddig diet är också bra för dina tarmbakterier.

Vänd sedan upp dietfiber i alla nyanser.

  • Bönor, linser, bär, ärtor, nötter och fullkorn
  • Kall potatis, sparris, lök, kronärtskocka, fullkorn och avokado
  • surkål, kimchi och andra fermenterade grönsaker
  • Kefir, Yoghurt, A38, Skyr och Miso
  • Visste du också att den fiber -rika kollagenblandningen COLLAGEN YELLOW BLAST Innehåller totalt 13 procent kostfiber från fyra olika bär? Det är därför perfekt att komplettera till en hälsosam kost och varierad livsstil.

Daily Flora och Collagen Yellow Blast

 

Inulin & fos

I Vild Nord Vi använder två typer av prebiotika - inulin från cikoria-Rod och FOS från sockerbetor.

Inulin är ett kolhydrat som finns i en mängd växter som vi känner och äter dagligen. Kolhydratet lagras nämligen i rötter till andra purjolök, vitlök och cikoria. Chikorium odlas som en sallad men växer också vilt i Danmark och pryder strandängar och dike -kanter med vackra blå blommor under sensommaren. 

Frukt-Oligosackarider (FOS) är växtsocker som finns i många frukter och grönsaker. FOS kommer inte att smälts förrän de når kolon. I kolon smälter de som cikoria av bra bakterier.

 
Immune ProbiotikaDaily Flora Probiotika

 

Prebiotika i Vild Nord Probiotika

Vi har prebiotika i två av våra probiotiska produkter. Du kan läsa mer om Daily Flora Probiotika här eller kasta över dig Immune Probiotika, om du behöver stärka immunsystemet. 

 

Läs nästa

Hvorfor Vild Nord Probiotics? - Vild Nord
Collagen pulver eller kapsler - Vild Nord