Vårt collagen är nu MSC-certifierat

Vores collagen er nu MSC-certificeret - Vild Nord

Vårt löfte - din sinnesfrid

Collagen är inte bara collagen – inte ens när det kommer till collagen från fisk. Det hydrolyserade marina collagenpulvret vi använder i våra produkter är vårt löfte till dig att du tryggt kan välja Vild Nord och samtidigt stödja ett hållbart fiske.

Vild Nord MSC certificeret marine collagen

Vad är MSC-certifieringen?

MSC står för Marine Stewardship Council och är en internationellt erkänd ideell organisation dedikerad till att främja hållbart fiske. Certifieringsstandarden säkerställer ett hållbart och ansvarsfullt fiske av marina resurser, inklusive fisk, som är en central del av Vild Nords produkter.

MSC är en internationell ideell organisation som grundades 1997 med avsikten att främja och sprida hållbart fiske. Innan ett fiske kan MSC-certifieras måste det uppfylla ett antal fiskestandarder baserade på FN:s livsmedels- och jordbruksorganisations FAO (Code of Conduct for Responsible Fisheries).

Vild Nord MSC certificeret marine collagen

Fördelarna med MSC-certifierat collagen

När du väljer en produkt med den blå MSC-märkningen är du garanterad vildfångad fisk som alltid kan spåras tillbaka till en hållbar källa. Dessutom säkerställer MSC-certifierade produkter att överfiskning av fisk inte sker.

  • Havets resurser skyddas
  • Fisket bedrivs på ett hållbart sätt
  • Hög kvalitet

Om du är den typen av person som vill veta vad maten du äter innehåller, så är MSC-certifierat collagen utan tvekan rätt produkt för dig. Fisk som fångas på ett hållbart sätt och som bär MSC-märkningen säkerställs en strikt spårbarhetskedja och kan därför alltid spåras direkt tillbaka till ett hållbart fiske.

Dessutom kan du alltid vara säker på att veta var i havet fisken är fångad. Torsken, som är källan till Vild Nords marina collagen, fångas i den isiga och kristallklara Nordatlanten utanför norra Norges kust.

Vild Nord MSC certificeret marine collagen

Skillnaden mellan MSC och ASC

Du kanske också har hört talas om ASC-certifierat collagen, men vad är det och vad är skillnaden mellan ASC och MSC? ASC är en förkortning av Aquaculture Stewardship Council och fokuserar på hållbart odlade fiskresurser.

De största och mest betydande skillnaderna mellan MSC och ASC är:

  • MSC: Hållbart fiske i det vilda havet.
  • ASC: Hållbart vattenbruk (odling av fisk och skaldjur i vattenmiljöer).
     
  • MSC: Produkter med MSC-certifiering bär en blå fiskmärkning och inkluderar vild fisk och skaldjur.
  • ASC: Vattenbruksprodukter med ASC-certifiering bär en grön märkning och inkluderar odlad fisk och skaldjur.

  • MSC: Konsumenter kan identifiera hållbart fångad skaldjur genom MSC:s blå etikett, vilket säkerställer en ansvarsfull källa.
  • ASC: Indikera för konsumenterna att de stödjer hållbara vattenbruksmetoder genom att välja produkter med ASC:s gröna märkning.
Vild Nord MSC certificeret marine collagen

Vild Nord är MSC-certifierat collagen

Vild Nord marint collagen är MSC-certifierat och av högsta kvalitet, tillverkat av den stora nordatlantiska torsken. MSC-certifieringen innebär att havets biologiska mångfald och sunda fiskemetoder främjas samtidigt som fisket sker på det mest ändamålsenliga sättet. När du aktivt väljer MSC-certifierat collagen hjälper du till att stödja det hållbara fisket av vild torsk i Atlanten. Det är vårt löfte och din säkerhet.

Vild Nord MSC certificeret marine collagen

Det bästa marina collagenet

Vill du ha det bästa collagenet? Då är det marina collagenet från Vild Nord ett säkert val, oavsett var du befinner dig på din resa i livet.

Här är några viktiga skäl till varför vårt marina collage sticker ut:                                       

  • På Vild Nord tror vi att det är viktigt att ta hand om haven omkring oss. Därför kommer vårt collagen uteslutande från hållbart fiske, vilket säkerställer en ansvarsfull användning av marina resurser och ett bevarande av havets ekosystem.

  • Vi är stolta över att vara MSC-certifierade. Certifiering är din garanti för att vår produkt uppfyller de strängaste standarderna för hållbarhet, från fiskemetoderna till behandlingen av råvarorna.

  • Väljer du collagenet från Vild Nord får du collagenpulver med en komplett aminosyraprofil. Det betyder att du får alla väsentliga och icke-nödvändiga i vårt marina collagenpulver. Du kan läsa mer om aminosyrorna i vårt blogginlägg ”Vad är aminosyror?".

  • För att ta vår produkt till nästa nivå har vi blandat alla smaker (förutom Pure Marine Collagen) med noggrant utvalda biotillgängliga ingredienser. De är alla i Food state, det vill säga så nära den naturliga formen som möjligt, så att din kropp snabbt känner igen näringsämnena och kan ta upp dem.

  • Vi på Vild Nord ser vårt marina collagen som mer än bara ett kosttillskott; det är ett uttryck för vårt engagemang för kvalitet, hållbarhet och din hälsa. Välj Vild Nord när bara det bästa är gott nog.


Vild Nord MSC certificeret marine collagen

Reference:

https://www.msc.org/dk

https://asc-aqua.org

Läs nästa

Vild Nord - bedre end nogensinde før - Vild Nord
Hvad hjælper på tør hud? - Vild Nord